ΚΑΡΠΑ & Παραλαβή Βεβαιώσεων Σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ».& o Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» στα πλαίσια πάντα της εθελοντικής, μη αμειβόμενης και ανιδιοτελούς προσφοράς στους κατοίκους της πόλης μας, διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τρία σεμινάρια πρώτων βοηθειών -ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η διοργάνωση των σεμιναρίων, έχει σχέση με τον απινιδωτή που απέκτησαν οι Σύλλογοί μας, από χορηγία, ο οποίος τοποθετήθηκε στα café Master , ώστε εύκολα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσο περισσότερους Συμπολίτες μας, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αιφνίδια καρδιοαναπνευστικά περιστατικά.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν εκατόν εξήντα (160) Συμπολίτες μας, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση και αποκόμισαν πολύ σημαντικά πράγματα, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα.

Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, υπήρξε πολύ ωφέλιμη σε βαθμό που σχεδόν όλοι οι εκπαιδευόμενοι, ζήτησαν απ’ τους Συλλόγους μας να επαναληφθεί και εμείς πράγματι δεσμευτήκαμε, να τα καθιερώσουμε ως θεσμό, διοργανώνοντάς τα δύο φορές το χρόνο.

Την μικρή αυτή τελετή παράδοσης βεβαιώσεων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της πόλης μας, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, διασώστης – εκπαιδευτής κ. Γιάννης Γούλας και η διασώστης – εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ Ελένη Μπέμπου .

Ο κ. Γούλας χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και δεσμεύτηκε, όποτε οι Σύλλογοί μας το ζητήσουν να επαναληφθούν τα σεμινάρια αυτά, για όσες φορές χρειαστεί. Τους κάλεσε επίσης να παρακολουθήσουν τα επόμενα σεμινάρια για να εμπεδώσουν όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν οι δύο Πρόεδροι των Συλλόγων μας που πήραν τον λόγο, ευχαρίστησαν τα στελέχη του ΕΚΑΒ για την πολύτιμη βοήθειά τους και υποσχέθηκαν συνέχιση της μέχρι σήμερα Αγαστής Συνεργασίας μας. Ευχαρίστησαν επίσης τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια και τους ευχήθηκαν καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι συμμετέχοντες παρέλαβαν με ικανοποίηση τις βεβαιώσεις, δηλώνοντας φανερά την επιθυμία τους για επανάληψη του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Όσοι δεν μπόρεσαν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κουκούλη Γεώργιο στο τηλέφωνο 6937287172 για να μπορέσουν να τις παραλάβουν.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com