Εκδρομή από τον Αμπελώνα σε Βόλο – Μακρινίτσα της Μικτής Χορωδίας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα η εκδρομή σε Βόλο και Μακρινίτσα που διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ για τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου και για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Επισκεφθήκαμε το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, όπου θαυμάσαμε αρχαία εκθέματα από την Ιωλκό, τις Φέρρες και το Διμήνι.

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Οδηγήτριας Πορταριάς όπου προσκυνήσαμε στην εκκλησία της Μονής και δεχθήκαμε την φιλοξενία από μοναχή της Μονής που έχει καταγωγή από τον Αμπελώνα και ήταν συμμαθήτρια με πολλούς από τους συμμετέχοντες στην εκδρομή.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Μακρινίτσα , στο μπαλκόνι του Πήλιου όπως ονομάζεται, όπου θαυμάσαμε τα πανέμορφα πηλιορείτικα σπίτια, την μαγευτική θέα και καταλήξαμε σε μία ταβέρνα όπου γευτήκαμε πηλιορείτικα φαγητά και τραγουδήσαμε τραγούδια που τραγουδάμε με την χορωδία και όχι μόνο.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον πανέμορφο Βόλο για καφέ και βόλτα στην παραλία και τους πεζόδρομους του Βόλου με τα πανέμορφα στολισμένα Χριστουγεννιάτικα μαγαζιά.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι γιατί τους δόθηκε η δυνατότητα να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να απολαύσουν το περιβάλλον και την πολύ όμορφη παρέα. Ζήτησαν δε από το συμβούλιο να διοργανώσει ανάλογες ημερήσιες αλλά και πολυήμερες εκδρομές.

Κατά τα τη διάρκεια της εκδρομής ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουκούλης Γεώργιος ενημέρωσε τους εκδρομείς για τις δραστηριότητες του συλλόγου , για την λειτουργία της Μικτής χορωδίας και κάλεσε όσους αγαπούν την μουσική και το τραγούδι και την καλή παρέα να πλαισιώσουν την μικτή χορωδία, που κάνει πρόβες κάθε Τρίτη στις 20:15 – 22:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα. Τόνισε ότι η διοργάνωση των εκδρομών έχει ως σκοπό να φέρει κοντά τα μέλη του συλλόγου και της χορωδίας αλλά και να προσελκύσει νέα μέλη που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του συλλόγου.

Στην εκδρομή συμμετείχαν επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου η Αντιπρόεδρος κα Αναγνώστου Χαρίκλεια , ο Γενικός Γραμματέας κ Γκουγκουστάμος Δημήτρης και το μέλος . κα Ανδρεοπούλου – Τζαφέρη Γιάννα.