ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ»


Πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά η SOUKOS ROBOTS !

Ο ΜΙΝΟΤΑΥΡΟΣ αποτελεί ένα μεγάλο ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ή ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΕΔΑΦΟΥΣ, το οποίο παρέχει ασφάλεια και υποστήριξη σε απαιτητικές στρατιωτικές και αμυντικές αποστολές, όπως προστασία απειλούμενων εδαφών, βραχονησίδων, νησιών & συνόρων με στόχο την αποτροπή εχθρικών δυνάμεων.

Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου από την ελληνική εταιρεία Soukos Robots ΑΒΕΕ. Ο έλεγχος τουΜΙΝΟΤΑΥΡΟΥ επιτυγχάνεται είτε από τους χειριστές του είτε εξ’ αποστάσεως μέσω RF σημάτων από δορυφόρους ή μέσω ενός κωδικοποιημένου λέιζερ.

Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ είναι εξοπλισμένος με συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, όπως: δύο τύπου οπλικά συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser,μια τηλεχειριζόμενη βάση πολυβόλου & laser, αλλά και συστήματα επιτήρησης – εκτύφλωσης εχθρικών στόχων, ηλεκτρονικά οπτικά συστήματα καμουφλάζ για την πλήρη αορατότητα και την αυτοπροστασία του ιδίου οχήματος από εχθρικά drones, ελικόπτερα, επίγεια οχήματα, κ.α. Πρόσθετα είναι εξοπλισμένος με ένα παθητικό Radar για την ανίχνευση, εγκλωβισμό και ακολουθία των στόχων, αλλά και έναν αισθητήρα LIDAR για την καθοδήγηση του ΜΙΝΟΤΑΥΡΟΥ από εμπόδια.

Eπίσης, είναι εφοδιασμένος με ένα υπερσύγχρονο σύστημα αυτοπροστασίας από ελεύθερους σκοπευτές, RPG και πολλαπλών βλημάτων εδάφους-εδάφους και αέρους-εδάφους.

Αποτελεί ένα θωρακισμένο και στιβαρό όχημα 8×8 που κινείται επί εδάφους με ταχύτητα 100km/h. Είναι κατασκευασμένο από ειδικές πλάκες θωράκισης και αλεξίσφαιρους υαλοπίνακες για την αυξημένη προστασία του έναντι αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και εκρηκτικών βλημάτων.

Λόγω της πολυμορφικής κατασκευής του, είναι εξοπλισμένος με συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser για την καταστροφή των οπτικών καιηλεκτρονικών συστημάτων πλοήγησης των εχθρικών εισβολέων.

Επιπλέον, είναι συνδεδεμένος με ρυμουλκούμενη πλατφόρμα ‘DIAS’, η οποία εξασφαλίζει την αδιάλειπτη ενεργειακή αυτονομία του.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ LASER

1. Εκτύφλωση (soft-kill) των εχθρικών απειλών μέσω της παρεμβολής στα οπτικά συστήματα επιτήρησης τους
2. Καταστροφή (hard-kill) των εχθρικών απειλών (ανάφλεξη – διάτρηση)

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ»
 

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣαποτελεί μια σύγχρονη ρομποτική πλατφόρμα, η οποία μπορεί να ρυμουλκηθεί εύκολα από οποιοδήποτε όχημα ή τράκτορακαθώς μπορεί να τοποθετηθεί αυτόνομα σε διάφορες πλωτές πλατφόρμες, όπως ΦΡΕΓΑΤΕΣ, ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, κτλ. με τη βοήθεια του συστήματος stabilizer που διαθέτει στη βάση του, αλλά και σε επίγειες πλατφόρμες

Είναι εξοπλισμένος με το σύστημακατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας laserΤΥΠΟΥ SR-32

Η λειτουργία του μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ LASERSR-32: 

1. Εκτύφλωση (softkill) των εχθρικών απειλών μέσω της παρεμβολής στα οπτικά συστήματα επιτήρησης τους
2. Καταστροφή (hardkill) των εχθρικών απειλών (ανάφλεξη – διάτρηση)
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας