Κιβωτός του Κόσμου: Η κυβέρνηση “ξηλώνει” τη διοίκηση του Ιδρύματος


Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση, οι οποίες μάλιστα βάζουν στο κάδρο και τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση. “Δε χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά”, δήλωσε και τόνισε: “Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις”.

Εθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή, όποια εξέλιξη και εάν έχει η υπόθεση και ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού.

“Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022”, ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου.

Απέδωσε τη δραστηριοποίηση μη κυβερνητικών οργανώσεων στον τομέα στο γεγονός ότι όπως υποστήριξε καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα.

Σημείωσε όμως ότι στόχος πρέπει να είναι η αποϊδρυματοποίηση και τόνισε ότι για αυτό ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας. Ανέφερε ότι ήδη το 40% των παιδιών σε ιδρύματα έχει δοθεί σε αναδόχους.

Παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα ο χώρος των ιδρυμάτων είχε αφεθεί ανεξέλεγκτος και υποστήριξε ότι η αρμόδια υπουργός φροντίζει εδώ και καιρό για τη θεσμική οργάνωση του χώρου.

Πηγή: News247.gr

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας