Μοσχάρια “βολτάρουν” στην πλατεία της Συκαμινέας Ελασσόνας


Οι οχλήσεις του προέδρου της Τ.Κ. Συκαμινέας του Δήμου Ελασσόνας, Κώστα Μωραϊτη, για τα βοοειδή που κυκλοφορούν ελεύθερα στο χωριό ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και κινδύνους εδώ και ένα μήνα δεν απέδωσαν καρπούς.

Αγανακτισμένος ο πρόεδρος της ορεινής κοινότητας επικοινώνησε και σήμερα το πρωί με την ΕΡΤ για να μας ενημερώσει ότι τα ανεπιτήρητα βοοειδή βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού, “προφανώς όχι για καφέ”.

“Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της εικόνας. Προς θεού, δεν έχουμε τίποτα με τα ζώα. Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απομάκρυνση τους, χωρίς ωστόσο αυτό μέχρι σήμερα να έχει γίνει κατορθωτό. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθούν και ατυχήματα καθώς κυκλοφορούν στο χωριό ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, κοιμούνται στο δρόμο, στην πλατεία, στο πάρκο και μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών”.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, δήλωσε ότι “ακολουθούμε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν συμμορφώθηκαν με τις ειδοποιήσεις μας. Γνωρίζουν ότι τα ζώα τους δεν μπορούν να κινούνται ανεξέλεγκτα και μάλιστα σε οικισμούς. Στείλαμε εξώδικα αλλά και πάλι δεν συμμαζεύτηκαν”.

Τα ζώα καταφθάνουν στο χωριό από γειτονική περιοχή, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Συκαμινέας, Κώστας Μωραϊτης ο οποίος απευθύνει έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές, να πράξουν άμεσα τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.

ertnews.gr 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας