Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας στο Δαμάσι


Μέλη και στελέχη  των ΟΜ Τυρνάβου και ΟΜ Ελασσόνας με επικεφαλής τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας κ. Βασίλη Ζωγράφο επισκέφτηκαν το Δαμάσι.

Κατά την επίσκεψή τους  επισκέφτηκαν τον χώρο που διαμένουν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι σε κοντεϊνερ.  Συζήτησαν  με κατοίκους και ενημερώθηκαν για τα πολλά προβλήματα που
αντιμετωπίζουν από τον πρόεδρο κ. Τσανάκα και το μέλος του τοπικού συμβουλίου  κ. Κυρατζή.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση. Μιλούν με οργή καθώς βλέπουν τα κυβερνητικά στελέχη να τους χρησιμοποιούν στα επικοινωνιακά τους
παιχνίδια.
Τα μεγάλα προβλήματα όμως παραμένουν. Ο σεισμός, οι καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή αποδιοργάνωσαν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα των κατοίκων.  Και η κυβέρνηση αδρανεί.

Η στεγαστική συνδρομή  στους σεισμόπληκτους είναι στάσιμη αλλά και όταν έρθει δεν θα είναι αρκετή για να καλύψει την αποκατάσταση της στέγης των κατοίκων.
Οι αποζημιώσεις από τις ζημιές στην παραγωγή αργούν. Θα πρέπει να είναι γρήγορες και δίκαιες για να μπορέσουν οι κάτοικοι να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Η ακρίβεια στα καύσιμα,  στα γεωργικά φάρμακα και εφόδια αλλά και υπερβολικό κόστος ζωής δημιουργούν αξεπέραστα αδιέξοδα στα νοικοκυριά.
Για το Δαμάσι, αν δεν γίνουν όσα χρειάζεται,  έρχονται δύσκολες μέρες.

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας