Αμπελώνας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος κύκλος Σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ


Ολοκληρώθηκε με την επιτυχή διεξαγωγή του 3ου σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ ο κύκλος των σεμιναρίων  που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών   Αμπελώνα    «Η ΕΛΠΙΔΑ».& Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2022.

Οι σύλλογοι  στα πλαίσια πάντα της εθελοντικής, μη αμειβόμενης και ανιδιοτελούς προσφοράς στους κατοίκους της πόλης μας, έδωσαν την δυνατότητα σε 160 κατοίκους του Αμπελώνα και όχι μόνο, να εκπαιδευτούν  σε θεματικές ενότητες για Πρώτες Βοήθειες (Αιμορραγίες – Εγκαύματα – Λιποθυμίες – Πνιγμό) και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με χρήση Απινιδωτή. 

Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν πρακτική στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση καρδιοαναπνευστικών περιστατικών. Επίσης  έγινε επίδειξη του Απινιδωτή που είναι τοποθετημένος στο Master café στον Αμπελώνα για να έχουν  όλοι μία εικόνα της λειτουργίας του.

Στο 3ο σεμινάριο συμμετείχαν σαράντα (40) συμπολίτες μας, οι οποίοι παρακολούθησαν με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον την  εκπαιδευτική διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και αποκόμισαν πολύ σημαντικά πράγματα, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα.

Στόχος μας είναι να συνεχιστούν τα σεμινάρια και κάθε χρόνο να διοργανώνονται δύο σεμινάρια ένα τον Μάϊο και ένα τον Νοέμβριο με σκοπό να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι στις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ Σταμνά Κωνσταντίνο, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ κα Αρχοντή Σπυριδούλα για την άψογη συνεργασία και τους διασώστες – εκπαιδευτές  του ΕΚΑΒ για την εξαιρετική   παρουσία και μεταδοτικότητα τους.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αμπελώνα κ Γκαλμπογκίνη Μιχάλη  για την άψογη συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου για την διοργάνωση των σεμιναρίων.

ampelonas

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google