Νέο κέντρο εκπομπής της Digea στη «Μελούνα»


Λειτουργεί από χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 το νέο κέντρο εκπομπής τηλεοπτικού σήματος της Digea στη θέση «Μελούνα», από το οποίο θα εκπέμπονται τα προγράμματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής και Περιφερειακής Εμβέλειας.

Ο Δήμος Ελασσόνας ήταν σε διαρκή συνεννόηση με την Digea, η οποία με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του κέντρου, προχώρησε στην υλοποίηση του σταθμού εκπομπής, δίνοντας μόνιμη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της Γαλανόβρυσης και του Στεφανοβούνου, οι οποίοι για πολλά χρόνια είχαν ασθενές ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα.

Με την ευκαιρία της εκπομπής τηλεοπτικού σήματος από τον νέο σταθμό, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ευχαριστώ την εταιρεία Digea για τη νέα αυτή υπηρεσία, υποστήριξης και λειτουργίας ενός ακόμα σταθμού τηλεοπτικού σήματος στον Δήμο μας, καθώς με τον σταθμό αυτόν θα παρέχεται καλύτερο και επαρκές σήμα στους κατοίκους του Δήμου μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που λύθηκε ένα ακόμα πρόβλημα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων».
Από το κέντρο εκπομπής στη θέση «Μελούνα», οι τηλεθεατές περιοχών που ήταν εκτός της κάλυψης από τα προβλεπόμενα κέντρα του Χάρτη Συχνοτήτων (λευκές περιοχές), όπως η Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Για τη λήψη του σήματος οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα χρειαστεί να προσανατολίσουν τις κεραίες τους προς το σημείο της Μελούνας και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους (τηλεοράσεων ή αποκωδικοποιητών).

Επιπλέον, καθώς το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής καλύπτει και περιοχές όπως η Ελασσόνα και η Τσαριτσάνη, οι τηλεθεατές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λήψη του ψηφιακού σήματος από το ήδη υπάρχον Κέντρο Εκπομπής Ελασσόνα (Βερδικούσια), προτείνεται να προσανατολίσουν την κεραία τους προς το Κέντρο Εκπομπής «Μελούνα» και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους.

Όσοι τηλεθεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία HD (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή).

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπονται μέσω της Digea:
-Γραμμή εξυπηρέτησης τηλεθεατών: 217 77 70 100 (αστική χρέωση)
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 20:00 και Σάββατο: 10:00 – 18:00
-www.digea.gr
-Αποστολή email στο info@digea.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας του site
-Αποστολή μηνύματος στη σελίδα της Digea στο Facebook

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας