Αρχαιολόγοι που εργάζονται εδώ και 10 χρόνια σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι βρήκαν μια σήραγγα που οδηγεί στον τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας.
Ο πασίγνωστος αρχαιολόγος με ειδικότητα στην αιγυπτιολογία, Ζάχι Χουάς, υποστήριξε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας.
Ο ίδιος εκτιμά ότι οι δυο βασιλείς της Αιγύπτου, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ. βρίσκονται θαμμένοι μαζί κάπου κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Ο διακεκριμένος αρχαιολόγος και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, μαζί με την συνεργάτη του Κάθλιν Μαρτίνεζ, υποστήριξαν ότι έχουν βρεθεί πολύ σημαντικά στοιχεία ότι η ύπαρξη του χαμένου βασιλικού τάφου βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια, σε ένα ναό αφιερωμένο στον θεό Όσιρι.
Ειδικότερα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν σήραγγα λαξευμένη σε βράχο 13 μέτρα κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna ή αλλιώς το «Μεγάλο τάφο του Όσιρι»
Ο λαξευμένος βράχος που χαιρετίζεται ως «γεωμετρικό θαύμα και εκτείνεται για περισσότερα από 1,4 μέτρα, λέγεται ότι μοιάζει με το Ευπαλίνειο όρυγμα στο ελληνικό νησί της Σάμου που τιμάται ως ένα από τα τα σημαντικότερα επιτεύγματα μηχανικής του κλασικού κόσμου.
Η Κλεοπάτρα, η πρώτη διασημότητα στον κόσμο οπως είναι γνωστή ήταν η τελευταία ενεργή βασίλισσα της Αιγύπτου, μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο. Μετά τη βασιλεία της, η Αίγυπτος έγινε επαρχία της νεοϊδρυθείσας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Πηγή: aftodioikisi.gr