ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στην συγκέντρωση των ταξικων σωματειων και των μαζικων φορεων που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρη στις 10κ30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία του Τυρναβου.

Μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους ενώνουμε την φωνή μας στην μάχη για την επιβίωση μας ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας.

Όλοι στην απεργιακη συγκεντρώση στις 9 Νοεμβρίου με πολύμορφη συμμετοχή και διακριτή παρουσία στις οποίες θα διατρανώσουμε την θέληση μας, διεκδικώντας:

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.

Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Παλεύουμε με όλο τον λαό για δημόσια δωρεάν υγεία και συντάξεις αξιοπρέπειας, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας και πτυχία για να βρουν δουλειά και όχι διαβατήρια για την ανεργία ή το εξωτερικό.

 

Είναι υπόθεση όλων μας να αντισταθούμε με όπλο τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com