Βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στον κόλπο της Γένοβας συνοδεία ψυχρής λίμνης στη στάθμη των 5 χιλιομέτρων. Θα κατηφορίσει στα δυτικά της χώρας μας και με αργή κίνηση θα κινηθεί προς το κεντρικό Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο στη συνέχεια την περίοδο από τις 4 έως και τις 7 Νοεμβρίου.
Σημαντικό ψυχρό μέτωπο θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες πρώτα στη δυτική Ελλάδα οπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και πάρα πολλές ημέρες ενώ στη συνέχεια η αργή του κίνηση προς το κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα μεταφέρει ασταθείς και υγρές αέριες μάζες από το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο προς τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Όπως βλέπετε πρώτες περιοχές επικινδυνότητας επιπέδου 3 για την αρχή κυρίως της κακοκαιρίας είναι όλα τα νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Αυξημένα ποσά αστάθειας θα δώσουν αρκετά έντονες καταιγίδες το Σάββατο σε αυτές τις περιοχές.
Στη συνέχεια το βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο ανατολικά θα επηρεάσει με αρκετά φαινόμενα αρκετές περιοχές της Μακεδονίας της δυτικής Θράκης της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας κεντρικών τμημάτων της Στερεάς της υπόλοιπης σχεδόν ολόκληρης της Πελοποννήσου και στο τέλος θα επικεντρωθούν σε νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου. Αυτές τις περιοχές μπορούμε να τις κατατάξουμε στο επίπεδο επικινδυνότητας 2.
Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή με περισσότερες λεπτομέρειες ούτε μπορούμε να εκδώσουμε από τώρα κάποιο έκτακτο δελτίο για κάποια τμήματα. Κάποιες περιοχές του επιπέδου 2 και 3 μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμισθούν στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 δηλαδή πιθανότητα πλημμυρών αλλά αυτό θα το ξέρουμε όπως προείπαμε την Πέμπτη.
Βασίλειος Πανάκογλου
Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος