Καλωσόρισμα των μαθητών και μαθητριών Ρομά στις νέες τους Σχολικές Μονάδες


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διενέργεια των εγγραφών και μετεγγραφών των μαθητών και μαθητριών Ρομά της πόλης της Λάρισας, για το σχολικό έτος 2023-2023, σε Σχολικές Μονάδες επιλογής τους, ύστερα από ανταπόκριση των οικογενειών τους στη σχετική δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για την παροχή παιδείας ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής ευθύνης της, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση και αποκλεισμό, προέβη στην παροχή στους μαθητές και τις μαθήτριες Ρομά, της ιδιαίτερης δυνατότητας ελεύθερης επιλογής Σχολικής Μονάδας μετεγγραφής και δωρεάν μετακίνησης σε αυτή, προκειμένου να αρθούν οι υφιστάμενες δυσκολίες και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη φοίτησή τους με τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων ισότιμης ένταξης.

Ως θερμό καλωσόρισμα στα νέα τους σχολεία, οι Δ/ντές/ντριες, οι Προϊστάμενοι/ες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των 6ου, 12ου, 15ου, 23ου, 29ου και 43ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας και των 10ου, 19ου και 48ου Νηπιαγωγείων Λάρισας, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, προσέφεραν στο κάθε παιδί ξεχωριστά σχολικά είδη και άλλα δώρα, εμψυχώνοντάς τα στο νέο τους ξεκίνημά .

Πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και του συνόλου των εκπαιδευτικών λειτουργών αποτελεί ένα φιλικό σχολικό περιβάλλον, στο οποίο έχουν θέση οι αξίες της συμπερίληψης, της πολυμορφίας, της ανεκτικότητας και της παροχής παιδείας ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Ευχαριστίες για την πρόθυμη δωρεάν παραχώρηση των σχολικών ειδών που διανεμήθηκαν, οφείλονται στα παρακάτω βιβλιοπωλεία και βιβλιοχαρτοπωλεία της Λάρισας :
Γράψε – σβήσε, Δρόση 92, Νέα Πολιτεία.

BLA – BLA, Αγιάς 82.
Ευσταθίου Κωνσταντίνος, 28ης Οκτωβρίου 20.
ΚΑΙΡΟΣ, Κύπρου 1.
ΚΥΒΟΣ, Βόλου 120.
Κυριλλίδου Ευτυχία, Ρόδου 49.
Παπαδοπούλου Ιωάννα, Καραθάνου 44.
Πολύχρωμο, Κύπρου 100 – Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.
Σεργιούλα Καλλιόπη, Θεοδωρακοπούλου και Καΐρη 41.
Στεργιούλας Θεόδωρος, Καραολή και Δημητρίου 22.
Η Σχολική Γωνιά, Φαρσάλων 110.

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας