Στην Ιερά Μονή “ΒΑΛΕΤΣΙΚΟ” Τσαριτσάνης ο Χρήστος Κέλλας

Στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου “Βαλέτσικο” Τσαριτσάνης, βρέθηκε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντων του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα και του βοηθού Επισκόπου της Μητροπόλεως Εσθονίας, κ. Αλέξανδρου, προς ανάμνησιν του θαύματος της εμφάνισης του Αγίου το 1905, ο οποίος εξεδίωξε τους Οθωμανούς στρατιώτες.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος θαύμασε για μια ακόμη φορά την αναστήλωση και επάνδρωση του μοναστηριού, χάρη στις ακάματες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου και τη συμβολή ευεργετών και συνδρομητών, μετά το πέρας του Εσπερινού, δήλωσε:

«Οι κάτοικοι της Τσαριτσάνης και της Ελασσόνας, συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας μας και τιμούν τις γιορτές των Αγίων της.

Η πίστη μας στον Τριαδικό Θεό, αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και μας δίνει δύναμη στην αντιμετώπιση κάθε συλλογικής και προσωπικής πρόκλησης. Για τούτο άλλωστε, συναντούμε συνεχώς νέους ανθρώπους, που προσέρχονται στις Εκκλησίες μας και συμμετέχουν στα Μυστήρια, αναδεικνύοντας τον άρρηκτο και βαθύ δεσμό μεταξύ Ορθοδοξίας και Έθνους.

Με οδηγό τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας, που μπολιάστηκαν με την ορθόδοξη ταυτότητα του έθνους, προχωρούμε με ασφάλεια, σε μια εποχή κοσμογονικών αλλαγών, με ρίζες ισχυρές, που τίποτα δεν μπορεί να τις κλονίσει».