Τιμάται ο Άγιος Δημήτριος στον Μαυρόλιθο

Τον πολιούχο και προστάτη του Άγιο Δημήτριο, τιμά ο γραφικός οικισμός του Μαυρόλιθου του Δήμου Τυρνάβου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ανήμερα της γιορτής, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Ο Μαυρόλιθος ή αλλιώς Μικρόλιθος είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Τυρνάβου και πρώην Δήμου Αμπελώνα, είναι από τους πιο μικρούς οικισμούς του Δήμου, με πληθυσμό μόνο 40 κατοίκους.

Στα παλιά χρόνια που δεν υπήρχε ή γέφυρα στον Πηνειό ποταμό, στη συνδετήρια οδό Μεταξύ εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης (κόμβος Τυρνάβου με την ΠΑΘΕ (κόμβος Γυρτώνης) η συγκοινωνία του Αμπελώνα με τον Μαυρόλιθο γινόταν με μια σιδερένια βάρκα, την περαταριά που μετέφερε από ανθρώπους και ζώα έως αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι τις περιοχής ασχολούνται με τα αγροτικά προϊόντα και με την κτηνοτροφία, το φημισμένο προϊόν του Μαυρόλιθου είναι το Καρπούζι αλλά και το Πεπόνι.

Το χωριό δεν έχει καφενεία – μαγαζιά και σχολείο παρά μόνο μία εκκλησία και νεκροταφείο, ο κόσμος του χωριού, στον ελεύθερο χρόνο του, πίνουνε τον καφέ τους στα γύρω χωριά.

Δίπλα από τον οικισμό διέρχεται ο Πηνειός που είναι και ο προορισμός των ερασιτεχνών ψαράδων του Πηνειού.