Αμπελώνας: 2ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ (φωτό)

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών   Αμπελώνα    «Η ΕΛΠΙΔΑ».& o Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» στα πλαίσια πάντα της εθελοντικής, μη αμειβόμενης και ανιδιοτελούς προσφοράς στους κατοίκους της πόλης μας, διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 19-10-2022 σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας το 2ο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών -ΚΑΡΠΑ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα.

Το σεμινάριο περιλάμβανε θεματικές για Πρώτες Βοήθειες (Ηλεκτροπληξία – Αιμορραγίες – Εγκαύματα – Λιποθυμίες – Πνιγμό) και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με χρήση Απινιδωτή.

Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν πρακτική στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση καρδιοαναπνευστικών περιστατικών.

Επίσης έγινε επίδειξη του Απινιδωτή που είναι τοποθετημένος στο Master café στον Αμπελώνα για να έχουν όλοι μία εικόνα της λειτουργίας του.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν σαράντα (40) συμπολίτες μας, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και αποκόμισαν πολύ σημαντικά πράγματα, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα.

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα ακολουθήσουν άλλα δύο σεμινάρια το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022, λόγω της αυξημένης επιθυμίας των συμπολιτών μας να τα παρακολουθήσουν. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ Σταμνά Κωνσταντίνο, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ κα Αρχοντή Σπυριδούλα για την άψογη συνεργασία και τους διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ για την εξαιρετική παρουσία και μεταδοτικότητα τους.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com