Κίνηση Πολιτών Βαροσίου: Όχι στην απομόνωση μας μέσω του νέου κόμβου!

Φωνή διαμαρτυρίας υψώνει η Κίνηση Πολιτών Βαροσίου, για τη δημιουργία κόμβου στη γέφυρα που με βάση το σχεδιασμό του όπως λένε, θα αποκλειστεί η είσοδος στην πόλη για τους κατοίκους της περιοχής. Με αναλυτικό δελτίο τύπου εξηγούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την υλοποίηση του έργου και τη λειτουργία του, και καλούν όλους του πολίτες της Ελασσόνας να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.00 μ.μ στην πλατεία του Βαροσίου
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών του Βαροσίου έχει ως εξής:

Αφορμή, η δημιουργία του νέου κόμβου στη γέφυρα που συνδέει τη συνοικία “Αμπελόκηποι” (κοινώς Βαρόσι” με τον υπόλοιπο κορμό της πόλης.

Αποτέλεσμα, με βάση τον σχεδιασμό αυτού αποκλείεται η είσοδος στην πόλη των πολιτών του Βαροσίου, καθώς δημιουργείται μονόδρομος με κατεύθυνση από την υφιστάμενη γέφυρα μέχρι και την πλατεία του Βαροσίου (βλέπε σχετική φωτογραφία)

Με βάση την υλοποίηση του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, όλα τα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη από τη δυτική πλευρά της πόλης (χωριά πρώην δήμου Ποταμιάς, πρώην δήμου Αντιχασίων, Δεσκάτη, Γρεβενά κ.α) αλλά και όσα βρίσκονται στην συνοικία του Βαροσίου θα πρέπει αναγκαστικά να κινούνται μέσω της γέφυρας που βρίσκεται στο νέο ΚΤΕΛ ή μεσω της γέφυρας που βρίσκεται στο παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βαροσίου, της πόλης της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Ελασσόνας, η καθημερινότητα των οποίων θα διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό όταν ο κόμβος θα τεθεί σε λειτουργία, σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00 στην πλατεία του Βαροσίου.

Στόχος της συγκέντρωσης είναι:

-Η συλλογή υπογραφών για την κατάθεση αιτήματος τροποποίησης του σχεδιασμού του κόμβου και αλλαγής της υφιστάμενης υλοποίησης.

-Η καταγραφή απόψεων από όλους τους ενεργούς πολίτες

-Η αναφορά στην νομική οδό που θα ακολουθηθεί έτσι ώστε να τελεσφορήσει το σχετικό αίτημα

-Η πρόταση της κίνησης πολιτών για υλοποίηση του έργου, χωρίς να επηρεαστει στο ελάχιστο η ζωή των πολιτών

-Να γίνει γνωστό προς όλους το δίκαιο αίτημα των πολιτών του Βαροσίου οι οποίου ζητούν να διατηρηθεί η υφιστάμενη κίνηση όλων των οχημάτων

Από την Κίνηση Πολιτών Βαροσίου

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com