Θ. Παιδής στο JOIST: Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εκπαίδευση ανοίγουν το δρόμο της ανάπτυξης 

Θανάσης Παιδής στο JOIST: Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εκπαίδευση ανοίγουν το δρόμο της ανάπτυξης

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST και διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, συμμετείχε ο Θανάσης Παιδής… Ο κεντρικός θεματικός άξονας της ανοιχτής παρουσίασης τιτλοφορούνταν: «Θέτοντας ως Προτεραιότητα την Επιχειρηματικότητα & την Εκπαίδευση», ενώ αναλύθηκαν βασικές έννοιες που έχουν άρρηκτη σχέση με τους νέους.

Άλλωστε, αποτελεί κοινό τόπο η αναγκαιότητα της συνεχούς εκπαίδευσης και της εξέλιξης των ατομικών ικανοτήτων έτσι ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική ανάπτυξη των δεξιοτήτων στο επιχειρείν.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος νέοι και νέες αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις γύρω από την αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν σ’ έναν πρωτοποριακό χώρο, διεθνούς επιπέδου, καθώς το JOIST αποτελεί το μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σ’ αυτό το πλαίσιο ενσωματώνεται η κουλτούρα της καινοτομίας δημιουργώντας νέους τρόπους για την υιοθέτησή της από άτομα και επιχειρήσεις, με διαφορετικό υπόβαθρο και στόχους. Το JOIST αποτελείται από 4 συστάδες (eHealth, EduTech, AgriTech, eTourism), προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και χώρων για μάθηση, δικτύωση, συνεργασία, παιχνίδι, εκδηλώσεις και ανάπτυξη.

Στον χαιρετισμό του ο Θανάσης Παιδής επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Έχουμε τη χαρά να συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση, η οποία κατορθώνει να συνδέει τρεις έννοιες ιδιαιτέρως σημαντικές: Την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Αυτό το τρίπτυχο αποτελεί την καλύτερη βάση κυρίως για τους νέους που βλέπουν το μέλλον τους στο επιχειρείν, διαθέτοντας όραμα και ιδέες που θέλουν να μετουσιώσουν σε πράξη.

Κινούμενοι με σταθερή πορεία μπορούν να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία. Ακόμη και σ’ αυτήν την χρονική περίοδο που χαρακτηρίζεται από διαρκείς κρίσεις, μπορεί να γίνει η εκκίνηση για μεγάλες ευκαιρίες εφόσον υπάρχει το απαραίτητο υπόβαθρο.

Ένας χώρος που συμπυκνώνει όλες αυτές τις κρίσιμες έννοιες και έρχεται από το μέλλον είναι αναμφίβολα το Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Εδώ δίνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία, με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, ώστε να βρουν διέξοδο υλοποίησης πρωτοποριακά σχέδια.

Σε εσάς που συμμετέχετε σ’ αυτήν την εκδήλωση αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, καθώς διαθέτετε δίψα για μάθηση και δημιουργία. Συνάμα, έχετε την τόλμη να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα που είναι η ανακάλυψη του όμορφου ταξιδιού της επιχειρηματικότητας.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά σας ώστε να κάνετε πράξη τα όνειρά σας, δίνοντας νέα αναπτυξιακή ορμή στον τόπο μας» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.