Ροντούλης: “Εξευτέλισαν ακόμα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου “.


Εξευτελισμός και διασυρμός είναι οι λέξεις που αρμόζουν σε μια δημοτική Αρχή , όταν αυτή με τα βλακώδη τερτίπια της αποτυγχάνει να εκλέξει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , όπως σήμερα συνέβη με τη δημοτική Αρχή του Τυρνάβου.

Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τον δήμαρχο , διότι με τις προσωπικές του επιλογές θέλησε να “παίξει” , χωρίς ίχνος σοβαρότητας , με το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή , όμως , διετέλεσα και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου , η εξέλιξη αυτή με λυπεί βαθύτατα. Η απαξίωση , η ευτέλεια και η νοσηρότητα που θα περιβάλλει τώρα τον οποιονδήποτε δεχτεί να αναλάβει τον ρόλο του νέου Προέδρου του Δ.Σ. πρέπει να θεωρείται εύλογη και αναπότρεπτη.

Αλήθεια , ποιο θα είναι το κύρος του νέου Προέδρου , όταν αυτός θα κληθεί να αναλάβει τον ρόλο του έπειτα από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί αδυναμίας εκλογής Προέδρου από το Δημοτικό Συμβούλιο ; Με τι κύρος ή αξιοπρέπεια θα προεδρεύει κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου , όταν θα βρεθεί στη θέση αυτή έπειτα από τις διαδοχικές αρνήσεις δημοτικών συμβούλων της παράταξής του να αναλάβουν το ίδιο αξίωμα ;

Φυσικά , η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μπορεί να είναι μόνο μία. Ο νέος Πρόεδρος δεν θα έχει κανένα κύρος και θα είναι εντελώς απαξιωμένος στη συνείδηση όλων , καθώς θα στερείται κάθε ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Είναι κρίμα , αλλά αποτελεί πλέον κοινό τόπο , ότι η δημοτική Αρχή του Τυρνάβου κατέληξε να είναι μια φθοροποιός οντότητα , που πλήττει όχι μόνο την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, αλλά και τους ίδιους τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Γιατί τέτοια κατάντια ;

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google