Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το σεισμόπληκτο Δαμάσι

Ξεκινά το επόμενο διάστημα η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο Δαμάσι, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για τη υπογραφή σύμβασης του έργου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.930.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Τυρνάβου.

 

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δίνουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων και ικανοποιούμε τις ανάγκες των κατοίκων του Δαμασίου. Πρόκειται για ένα έργο ζωής με βαθύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα», δηλώνει ο κ. Αγοραστός.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου, στην οποία δεν υπάρχουν υποδομές για την διαχείριση των λυμάτων και η διαχείριση γίνεται μέσω ιδιωτικών βόθρων. Κατασκευάζονται: 9.220 μέτρα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται καταθλιπτικός αγωγός μήκους 926 μ., 200 φρεάτια ελέγχου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και ένα αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων. Επίσης κατασκευάζονται 615 παροχές αποχέτευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια πεζοδρομίου για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.