12 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας την τελευταία εβδομάδα

Δώδεκα (12) νέα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφονται στην Π.Ε. Λάρισας, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Στον νομό έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 26 κρούσματα, εκ των οποίων τα 4 στον Δ.Τεμπών, τα 19 στον Δ.Λαρισαίων, δύο στον Δήμο Κιλελέρ και ένα στον Δήμο Τυρνάβου.

Τα νέα κρούσματα του ιού εντοπίζονται στον Δήμο Τεμπών (1), στον Δήμο Λαρισαίων (10) και στον Δήμο Κιλελέρ (1). 

Στην Θεσσαλία έχουν καταγραφεί ακόμη 3 κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Φαρκαδόνας των Τρικάλων.

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (20/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 39 νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί δεκαεννέα (19) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 62 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 84 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 20/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια τριάντα πέντε (235) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν πενήντα δύο (152) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ογδόντα τρία (83) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com