ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αιγάνης είχε ο Σύλλογος Καστρί-Λουτρό


Το ΔΣ του συλλόγου Καστρί Λουτρό είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της κοινότητας Αιγάνης Αναγνωστοπούλου Θεοδώρα και το τοπικό συμβούλιο παρουσία του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη του Αντιδημάρχου Βλάχου Θανάση, καταθέτοντας υπόμνημα με τα προβλήματα του συλλόγου.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Η συζήτηση έγινε σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης με την προοπτική να γίνει μελέτη  και επίλυση των θεμάτων.

Το υπόμνημα

Το νέο ΔΣ που προήλθε από τις εκλογές τις 7ης Αυγούστου  2022  επιθυμεί να έχει τακτή επικοινωνία και συνεργασία  με το τοπικό συμβούλιο Αιγανης για τα θέματα που απασχολούν τον οικισμό  και αυτό που πληροφορούμαστε είναι ότι έχουμε κοινό στόχο και ευελπιστούμε και  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του οικισμού να τα υλοποιήσουμε. Ήδη έχουμε αποστείλει στο  Δήμαρχο Τεμπών κο Μανώλη  υπόμνημα με τα θέματα -προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  και απασχολούν τον οικισμό, κάνοντας μια προσπάθεια ομαδοποίησης όπως τα έχουμε  καταγράψει  σε θέματα καθημερινότητας , σε άμεσης επίλυσης και χρόνια θέματα , εκτιμούμε σύμφωνα  και με τη συνάντηση που είχαμε με την κα πρόεδρο στα περισσότερα συμβαδίζουμε.

Σας κοινοποιούμε το κείμενο όπως ακριβώς το καταθέσαμε και στο δήμαρχο Τεμπών και παρακαλούμε όπως το μελετήσετε και αναλύσετε  δίνοντας τη δέουσα προσοχή γιατί τα θέματα είναι  πολλά  και περιμένουμε τις απαντήσεις και υποδείξεις σας.

Θα θέλαμε όμως με το σημερινό υπόμνημα να σταθούμε  ιδιαίτερα και σε ένα θέμα που απασχολεί τελευταία τον οικισμό.

Θέμα. Επαναφορά των αρχικών ονομασιών του δρόμου εσόδου και εξόδου (Λαρίσης)    καθώς και των κάθετων επ αυτού δρόμων , λόγω εσφαλμένης   εφαρμογής της απόφασης του τότε δήμου κάτω Ολύμπου με αριθμό, 145/21-9-2010 με νέα οριοθέτηση των δυο οικισμών

Ζητούμε να επανέλθουν οι αρχικές ονομασίες του δρόμου Λαρίσης από τον περιφερικό δρόμο έως τον κύκλο της διασταύρωσης με  Μεσάγγαλα που σήμερα ονομάζεται Μακεδονίας , καθώς και των κάθετων δρόμων κατά μήκος του ανωτέρου δρόμου.

Εσφαλμένα έγινε η αλλαγή των ονομασιών διότι ανήκουν διοικητικά στον οικισμό Καστρι-Λουτρο και όχι στα Μεσάγγαλα. Η ανωτέρω απόφαση αναφερόταν στις ονοματοθεσίες των Μεσαγγάλων. Ελπίζουμε να κατανοήσετε το δίκαιο αίτημα μας και να αποκτήσει ξανά τον μοναδικό κεντρικό δρόμο εισόδου και εξόδου προς τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ και ζητούμε την τοποθέτηση των αρχικών ονομασιών

Προς  επιβεβαίωση των ανωτέρω σας αποστέλλουμε

α)αντίγραφο της απόφασης και

β)Σχεδιάγραμμα με τις αρχικές και τις σημερινές λανθασμένες  ονομασίες.

Επίσης θα  θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για πρόβλημα των κουνουπιών που επιδεινώνεται, παρ. όλο  που μπορεί το πρόγραμμα μυοκτονίας να συνεχίζεται κανονικά, σε αυτοψία που κάναμε από την πλευρά  των Νέων Πόρων μέχρι  την ποταμολίμνη  υπάρχει εγκατάλειψη του ιχθυοτροφικού πάρκου που σήμερα είναι έλος αλλά κυρίως είναι μη  προσβασιμο με μπάρες και σιδερόφρακτες κατασκευές  πάνω στον αγροτικό δρόμο  με άμεση συνέπεια  να είναι αδύνατη η καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλο το εύρος . Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες και πιέσεις οπού χρειάζεται για να λυθεί το ενοχλητικό για τους κάτοικους πρόβλημα.

Ζητάμε την στήριξή σας στις προσπάθειες του νεου ΔΣ συλλόγου για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού, θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία  μας ώστε με κοινές προσπάθειες να αναδείξουμε αυτή την όμορφη  περιοχή» .

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest