Η “Κολομβία” του Πηλίου εντοπίστηκε από τους “κοριούς”

Μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε στη Ζαγορά, σε αγροτοδασική περιοχή , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πάτρας, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Για πρώτη φορά εντοπίζεται στην Μαγνησία και στην Θεσσαλία, τόσο μεγάλη φυτεία. Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή, όπου και εντοπίστηκαν περισσότερα από 3.000 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 4 μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους , ενώ ήταν περιφραγμένοι με κλαδιά δέντρων. Η φυτεία εντοπίστηκε από drone και σύμφωνα με πληροφορίες για να φτάσουν οι αστυνομικοί στο σημείο χρειάστηκε να περπατούν και να ξεριζώνουν θάμνους για τρια τέταρτα καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο της φυτείας οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει σε καίρια σημεία αυτοσχέδιες σκηνές, τόσο για την εποπτεία της φυτείας και της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τη διαμονή τους εκεί. Είναι βέβαιο πως οι ναρκέμποροι είχαν εργάτες για την επίβλεψη μιας τόσο μεγάλης έκτασης και είναι περίεργο που κανείς δεν γνώριζε τι συνέβαινε στη Ζαγορά. Η αστυνομία στην Πάτρα έφτασε στους ναρκέμπορους μέσω”κοριών”. Παρακολουθώντας τους πρωταγωνιστές άλλης υπόθεσης μέσω επισυνδέσεων εντόπισαν και τις συναλλαγές των εμπόρων ναρκωτικών. Τέλος, στον χώρο της φυτείας βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

 

Από προχθές δεν έχει γίνει σύλληψη και ακόμη δεν έχουν ξεριζωθεί τα δέντρα. Η μεταφορά τους μετά το ξερίζωμα θα γίνει με εναέρια μέσα και θα καούν τμηματικά στη Χαλυβουργία.

Πηγή: gegonota.news