Εγκαίνια-Αγιασμός για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αμπελώνα

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο στον Δήμο Τυρνάβου στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παιδικός σταθμός Αμπελώνα ιδρύθηκε το 1980 με προεδρικό διάταγμα με την ονομασία εθνικός παιδικός σταθμός. Έκτοτε δεν υπήρξαν ουσιαστικές εργασίες μέχρι σήμερα οπότε και ανακαινίσθηκε ριζικά, εξοπλίστηκε με σύγχρονα μέσα, θωρακίστηκε ώστε να είναι ασφαλής και πλέον μετατρέπεται σε Βρεφονηπιακός Σταθμός, με τη δυνατότητα να υποδέχεται καιημερινά 38 παιδιά καθώς και 12 βρέφη.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Πρόκειται για έναν βρεφικό κόσμημα, έναν ακόμη εξαιρετικό σε συνέχεια του «Χριστοδούλειου Βρεφικού Σταθμού» στον Τύρναβο. Τηρήθηκαν φυσικά αυστηρά όλες οι προδιαγραφές και προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον. Να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν, σύσσωμη τη δημοτική μας ομάδα, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς, την ΕΕΤΑΑ, για τον ζήλο, το μεράκι, την αυταπάρνησή τους, ώστε να βγει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Σήμερα, σε αυτό το δύσκολο και τόσο απαιτητικό περιβάλλον, τα παιδιά μας θα βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό και άκρως παιδαγωγικό βρεφονηπιακό σταθμό και οι γονείς θα μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα.

Επιπλέον, ο Αμπελώνας αποκτά για πρώτη φορά βρεφικό τμήμα και πλέον ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες των δημοτών-δικαιούχων voucher.

Σήμερα παραδίδουμε στα παιδιά, στους γονείς και στην τοπική κοινωνία έναν ακόμα εξαιρετικό βρεφονηπιακό σταθμό. Ένα έργο που αποδεικνύει έμπρακτα αφενός τη συνεχή φροντίδα μας για τον Αμπελώνα, αφετέρου πως η νέα γενιά αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την νυν Δημοτική Αρχή.»

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com