ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

δαμασι

Κουτσουρεμένη η στεγαστική βοήθεια – συνδρομή στους σεισμόπληκτους.


Μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές αρρυθμίες ήρθαν τα πρώτα εντάλματα στεγαστικής συνδρομής στους σεισμόπληκτους.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Προς έκπληξη όμως των δικαιούχων η συνδρομή δεν είναι ολόκληρη αλλά σε ποσοστό 80% επί του συνόλου. Για το υπόλοιπο 20% που θα δινόταν μέσω τραπεζών, ως δάνειο, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Ούτε οι υπηρεσίες ούτε οι τράπεζες. Προστίθεται έτσι άλλη μια εκκρεμότητα για τους σεισμόπληκτους. Το ότι θα μπορούσε ο Δήμαρχος να είχε ήδη ενημερωθεί και να γνώριζε ώστε να καθησυχάσει τους δημότες, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που φαίνεται να μην τον αγγίζει.

Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με τις τρελές αυξήσεις των οικοδομικών υλικών απομειώνει σε μέγιστο βαθμό την πραγματική στεγαστική συνδρομή καθώς οι αυξήσεις τρέχουν με τετραπλάσιο ρυθμό φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Στο τέλος η πραγματική βοήθεια δεν θα φτάνει ούτε στο μισό της προβλεπόμενης. Κάτι που θα αναγκάσει πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό γιατί τα χρήματα δεν φτάνουν για να χτίσουν σπίτια.

Ζητάμε η στεγαστική συνδρομή να αυξηθεί και να προσαρμοστεί στις αυξήσεις. Κάτι που σε ένα βαθμό έγινε για τις επισκευές των κίτρινων σπιτιών. Είναι λογικό να απορούν οι σεισμόπληκτοι γιατί, κάτι που γίνεται στα κίτρινα, δεν γίνεται στα κόκκινα σπίτια!!!

Πες και συ, Δήμαρχε!

Τσιόπας Χρήστος δημ συμβ ΣυνΠολιτεια

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest