Στους Μύλους Συκουρίου και στο γήπεδο Πυργετού η 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών


Την Τετάρτη, τελευταία μέρα του Αυγούστου και του Καλοκαιριού, οι κάτοικοι του Πυργετού, καθώς και των γύρω περιοχών, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών και να  παρακολουθήσουν ένα σπάνιο και ιδιαίτερο θέαμα, γεμάτο μουσική και χορό. Μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και πάλι φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, με τη στήριξη της  Περιφέρειας Θεσσαλίας  και σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών – ΔΟΠΑΠΕΠ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού με το χορευτικό του τμήμα, καθώς και χορευτικές ομάδες από την Πολωνία ( Skowroski) και την Χιλή ( Conjunto Continental Tonariki), μας παρουσίασαν ήθη και έθιμα των χωρών τους, από τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς τους.

Το υπέροχο αυτό θέαμα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Γεώργιος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαίνας, ο κ. Μιχάλης Μάγκας-τοπικό μέλος της Κοινότητας Πυργετού, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πυργετού κ. Νικόλαος Χατζάρας, ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευσταθίου, προέδροι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Την Πέμπτη, πρώτη μέρα του φθινοπώρου στην όμορφη γραφική περιοχή στους Μύλους Συκουρίου, οι κάτοικοι του Συκουρίου, καθώς και των γύρω περιοχών, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην τελετή λήξης της 5ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών και να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο και ιδιαίτερο θέαμα, γεμάτο ήχους, φαντασία και χορό.

Η Χορευτική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και πάλι φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

Στην τελετή λήξης, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκουρίου με το χορευτικό του τμήμα, καθώς και χορευτικές ομάδες από την Πολωνία ( Skowroski) και την Χιλή ( Conjunto Continental Tonariki), μας παρουσίασαν ήθη και έθιμα των χωρών τους, με μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Το υπέροχο αυτό θέαμα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο Αντπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος Χρήστος Κρικώνης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων Ζήσης Γκανάτσιος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γκατζόγιας, Κώστας Ζαρδούκας και Χρήστος Κακαγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Λιόγκας και Τίνα Μαργαρίτη, και η υποψήφια τοπική σύμβουλος Όσσας Μαρουλίνα Κουσαθανά.

“Στην όμορφη τοποθεσία των Μύλων Συκουρίου, στο χώρο του λαογραφικού Μουσείου Συκουρίου φιλοξενούμε ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα με αποστολές από την Πολωνία και την Χιλή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης που δίνουν σε όλους μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ήθη, έθιμα, μουσικές και χορευτικές κουλτούρες άλλων χωρών. Συγχαρητήρια αξίζουν και στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον χορό και γενικά με τον πολιτισμό. Ευχαριστώ θερμά τον χοροδιδάσκαλο κ. Σωτήρη Καραβασίλη, ο οποίος είναι η ψυχή όλης αυτής της διοργάνωσης. Επίσης, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές αυτής της προσπάθειας, καθώς και όλους εσάς που είστε εδώ απόψε και με την παρουσία σας δίνετε δύναμη και κουράγιο στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Συκουρίου να συνεχίσει την προσπάθεια της προσφοράς.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας