Ιός Δυτικού Νείλου: 7 συνολικά κρούσματα στον ν.Λάρισας – Δύο νέα σε Κιλελέρ και Τύρναβο


Την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα του ιού την τελευταία εβδομάδα, καθώς και έξι νέους θανάτους. Ο αριθμός του συνόλου των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας για την περίοδο μετάδοσης 2022 ανέρχεται σε 123.

Στον νομό Λάρισας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχονται σε 7. Στα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα, ένα στον Δήμο Τεμπών και 4 στον Δήμο Λαρισαίων, προστίθενται δύο ακόμη, ένα στον Δήμο Κιλελέρ και ένα στον Δήμο Τυρνάβου.

Επιπλέον, στην Θεσσαλία έχουν καταγραφεί δύο ακόμη κρούσματα στον Δήμο Φαρκαδόνας των Τρικάλων.

 

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 30/08/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν είκοσι τρία (123) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εβδομήντα τέσσερα (74) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννιά (49) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1). Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (30/08/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί έντεκα (11) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 77 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη).

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας