Ροντούλης: “Υπάρχει κρασί Τυρνάβου ; “.

Πράγματα αλλόκοτα συμβαίνουν στη Γιορτή Κρασιού του Αμπελώνα από τους διοργανωτές των μουσικών εκδηλώσεων , όπως μετά λύπης μας μαθαίνουμε. Για παράδειγμα, το κρασί που σερβίρεται δεν έχει παραχθεί από τα Οινοποιεία του Τυρνάβου, ούτε καν από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.

Η πρακτική αυτή του ιδιώτη -διοργανωτή των μουσικών εκδηλώσεων δεν μας αφορά, καθόσον ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του , όπως αυτός θέλει , και επιλέγει τον πιο πρόσφορο τρόπο , για να ενισχύσει την κερδοφορία του.

Αυτό που σίγουρα , όμως , μας ενδιαφέρει είναι η πολιτική που εφήρμοσε η δημοτική Αρχή του κ. Κόκουρα επί του συγκεκριμένου θέματος. Θέτουμε , λοιπόν , ένα απλό ερώτημα : Γιατί η δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να δεσμεύσει τη λειτουργία του ιδιώτη -διοργανωτή, ώστε να προωθεί στον χώρο που εκμεταλλεύεται για τις συναυλίες την τοπική οινοποιητική παραγωγή ; Γιατί δεν ετέθη ως απαράβατη προϋπόθεση της υπεκμίσθωσης από τους αθλητικούς Συλλόγους η μαζική παρουσία των τοπικών προϊόντων – και όχι μόνο του κρασιού – στον συναυλιακό χώρο ; Γιατί η προχειρότητα της δημοτικής Αρχής αφαίρεσε πολύτιμο χρήμα από την τοπική οικονομία σε μια τόσο δύσκολη οικονομική πραγματικότητα για τις ντόπιες επιχειρήσεις ; Μήπως η δημοτική Αρχή θεωρεί ότι υστερούν σε ποιότητα τα παραγόμενα στον τόπο μας προϊόντα ;

Κάθε απάντηση , αν υπάρξει , ας κριθεί από τους δημότες του Τυρνάβου…

Υ.Γ : Αγαπητέ Πρόεδρε του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου να χαίρεσαι τον Δήμαρχο… πάντως να ξέρεις ότι τα μέλη του Οινοποιείου είναι ήδη στα κάγκελα.