ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Ο Σταμάτης Γονίδης σήμερα στον Αμπελώνα


Μια μοναδική βραδιά, με μεγάλες επιτυχίες, αστείρευτο κέφι και θετική ενέργεια περιμένει τον κόσμο που θα βρεθεί σήμερα το βράδυ στην Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα για να απολαύσει τον Σταμάτη Γονίδη.

Τύρναβος, Λάρισας, Ελλάδα, 40100

Ο Σταμάτης Γονίδης (γενν. Κύθνος, 16 Σεπτεμβρίου 1957) είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.
Βιογραφία
Σε νεαρή ηλικία αποφασίζει να γίνει ναυτικός. Στα ταξίδια του έγραφε στίχους και μουσική και όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Σταδιοδρομία
Έπειτα από μερικά χρόνια αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Ξεκινάει από την επαρχία και συγκεκριμένα από τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα, γράφει τραγούδια σε μεγάλους ερμηνευτές εκείνης της εποχής, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκινάει τις νυχτερινές εμφανίσεις. Τη δεκαετία του ’90 κάθε δίσκος του γίνεται χρυσός και πλατινένιος. Μέσα από τη δική του ζωή παίρνει τις εμπνεύσεις να δημιουργεί και έτσι παραμένει στην πρώτη κατηγορία των λαϊκών τραγουδιστών.

Σύμφωνα με στοιχεία τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ή έχει δημιουργήσει για τον ίδιο ή για άλλους καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα 1000. Επίσης έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία “Ο Ιπτάμενος Λαγός” και “Η απόλυτη ευτυχία του να μην υπάρχεις”, το πρώτο αναφέρεται στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Σταμάτη Γονίδη σε ένα παραμύθι για μεγάλους και το δεύτερο επιχειρεί μια πολύ δύσκολη προσέγγιση στα ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα ψυχής, πίστης και πνευματικότητας.

Προσωπικά στοιχεία
Είναι παντρεμένος σήμερα με την Κατερίνα Κουργιουξίδη. Έχει τρία παιδιά. Η νέα τραγουδίστρια, Στεφανία Γονίδη, είναι θυγατέρα του από το δεύτερο του γάμο με την Άντζελα Βάγια.

 

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest