Ροντούλης: “Δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα έργο αγροτικής οδοποιίας”.

Το  “πεσκέσι” έφτασε στη δημοτική Αρχή του κ. Κόκουρα από την Αθήνα και ήταν μάλλον πολύ πικρό.
Βάσει των αποφάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το νομό Λάρισας εγκρίθηκαν συνολικά 6 προτάσεις βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας που κατέθεσαν οι δήμοι Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Λαρισαίων και Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 4,14 εκ. €.
Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο Τυρνάβου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, κρίθηκε ως μη παραδεκτή και απορρίφθηκε φυσικά ως μη  πληρούσα τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
 
Η εξέλιξη αυτή μας λυπεί αφάνταστα για δύο λόγους: Πρώτον, διότι ο Τύρναβος, ως κατά βάσιν γεωργοκτηνοτροφικός Δήμος, έχει ανάγκη την ομαλή λειτουργία των αγροτικών του υποδομών και, δεύτερον, επειδή αποδεικνύει για πολλοστή φορά , με οδυνηρές μάλιστα συγκρίσεις μετά των άλλων γειτονικών Δήμων, την κραυγαλέα ανικανότητα της δημοτικής Αρχής του κ. Κόκουρα.
 
Η εξέλιξη, όμως , αυτή  πιστοποιεί και κάτι ακόμα. Την εγγενή ανικανότητα της παρούσας δημοτικής Αρχής να αντλήσει πόρους από το Υπουργείο, για να δημιουργήσει ένα πραγματικό Καταφύγιο Αδεσπότων  Ζώων , το οποίο θα πληροί τις αρχές της νομιμότητας και της ευζωίας του αδεσπότου ζωικού κεφαλαίου.
 
Ξύπνα, λοιπόν, κ. Κόκουρα. Δεν είναι ώρα για ζεϊμπέκικα και ταξιδάκια δημοσίων σχέσεων στην Κρήτη. Ο Τύρναβος , με ευθύνη δική σου, συνεχώς χάνει έδαφος και υποβαθμίζεται σε όλους τους τομείς, από τις αγροτικές υποδομές  μέχρι τον Πολιτισμό.
Προχώρα  γρήγορα , λοιπόν , σε ένσταση προς το Υπουργείο, μήπως και θεραπεύσουμε , έστω την υστάτη ώρα , την εξοργιστική απάθεια και υπνηλία σου. Να ξέρεις, μάλιστα , ότι είμαστε από την πλευρά μας απολύτως διαθέσιμοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί για την άρση του παρόντος αδιεξόδου.