ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Η Πόλη που Θέλουμε”

Είναι αλήθεια ότι σαν παράταξη περιμέναμε με ανυπομονησία να διοργανωθεί επιτέλους μετά την πανδημία η εμβληματική γιορτή κρασιού του Αμπελώνα που μετρά 61 και όχι 62 διοργανώσεις για να αναδειχθεί για μια ακόμη φορά το μήνυμα στήριξης και ανάδειξης των δικών μας αυθεντικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων, του σταφυλιού και του κρασιού, που έρχονται από τα βάθη των αιώνων και θα συνεχίζουν να κυριαρχούν στην περιοχή αφού είναι συνυφασμένα με αυτή.

Με γνώμονα τα παραπάνω με χαρά επισκεφθήκαμε χθες το χώρο της γιορτής ελπίζοντας ότι θα δούμε μία όμορφη διοργάνωση, με τη συμμετοχή του κόσμου, των τοπικών φορέων, των παραγωγών, των τοπικών καλλιτεχνών, της φιλαρμονικής κ.λπ., ώστε όλοι μαζί να στείλουμε μήνυμα στήριξης στα τοπικά μας προϊόντα.

Αντ’ αυτού είδαμε μία μίζερη διοργάνωση από την οποία απουσίαζαν ακόμη και στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη ήταν για μας η απουσία των οινοποιείων της περιοχής πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η παντελής απουσία των συλλόγων και η έλλειψη κάποιου πολιτιστικού δρώμενου.

Η απαξίωση της γιορτής κρασιού κάτι παραπάνω από ορατή και η ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Κόκουρα για αυτό το κατάντημα πολύ μεγάλη.

Δυστυχώς απέδειξαν ότι όπου δεν μπορούν να κάνουν απευθείας αναθέσεις τα κάνουν κατά τα κοινώς λεγόμενα «μούσκεμα».