Ξεκινάει την Πέμπτη η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα μέχρι την Κυριακή

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα εμφανιστούν στη φετινή Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας που θα ανοίξει τις πύλες της, την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο άλσος Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα.

Την πρώτη μέρα Πέμπτη 25 Αυγούστου θα εμφανιστούν οι Χαρά Βέρα, Γιώργος Βελισσάρης, Κώστας Αντωνίου, Κωνσταντίνος Τσαμαδός, κλαρίνο Άρης Μουγκοπέτρος (τιμή εισόδου 5 ευρώ) και τη δεύτερη,

Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος (τιμή εισόδου 13 ευρώ, προπώληση 10 ευρώ).

Το Σάββατο 27 Αυγούστου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την εκρηκτική Πάολα έχοντας στο πλευρό της τον Αναστάσιο Ράμμο και τη Χριστίνα Σάλτη (τιμή 15 ευρώ) και η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα θα ρίξει αυλαία την

Κυριακή 28 Αυγούστου με τον κορυφαίο λαϊκό ερμηνευτή Σταμάτη Γονίδη (τιμή εισόδου 13 ευρώ, προπώληση).

Τιμή εισόδου τριών ημερών 20 ευρώ (Χ. Βέρρα, Ν. Μακρόπουλος, Στ. Γονίδης).

Τηλ. κρατήσεων 6981-897.403.

Προπώληση εισιτηρίων: βιβλιοπωλείο Αχ. Καλτσάς (Λάρισα), Τύρναβος: Detox, Αμπελώνας: Detox .

Εισιτήρια online: ticketservices.gr

ΑΠΟ ΤΟ 1959 Η ΓΙΟΡΤΗ

Ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού, o οποίος ξεκίνησε το 1959 και φέτος συμπληρώνει 63 χρόνια, προβάλλει την ιδιαιτερότητα της περιοχής «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί», σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων και γενικότερα η προβολή της κουλτούρας της περιοχής.

Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Δ/νσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β. Αμπελώνα – Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για την εποχή εκείνη. Πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων, που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.

Στόχος ήταν και είναι πάντα, η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί, και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής.

Οι προετοιμασίες για τον φετινό εορτασμό έχουν ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση κρασιών από οινοποιούς, δοκιμές κρασιών, οινογνωσία, γευσιγνωσία, επίσκεψη σε οινοποιεία της περιοχής, εκθέσεις αγροτικών και τοπικών προϊόντων, πολιτιστικές δράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και τέσσερις ημέρες μεγάλων συναυλιών για όλα τα γούστα.

ΓΙΟΡΤΗ-ΚΡΑΣΙΟΥ-ΑΜΠΕΛΩΝΑ-2022