Καταιγίδες σήμερα στη Θεσσαλία

Του Βασίλη Πανάκογλου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και σήμερα το πρωί τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά περιόδους σε νησιά του Ιονίου κυρίως στην Κέρκυρα και ενδεχομένως τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σποραδικές καταιγίδες είναι πολύ πιθανόν να αρχίσουν να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί και σε τμήματα των νομών Ημαθίας Πέλλας Κιλκίς Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως Σερρών.

Έως και τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά στους νομούς Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Κιλκίς Σερρών Δράμας και ενδεχομένως Καβάλας και κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές με κίνηση ανατολικότερη προς τη Θράκη. Σποραδικά φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας θα εκδηλώνονται και σε κάποια τμήματα των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και τμημάτων κυρίως των νόμων Λάρισας Μαγνησίας Εύβοιας και στα βόρεια της Αττικής.

Έως και τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι ισχυρά σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας στις Σποράδες και ενδεχομένως στη δυτική Μακεδονία και σε κάποια τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας.

Έως και αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν επιμείνει σε κάποια τμήματα στο νομό Λάρισας Μαγνησίας Χαλκιδικής στις Σποράδες και τμήματα των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Θράκης με τάση εξασθένησης.

Για το νομό Αττικής υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια και δυτικά του νόμου με γρήγορη βελτίωση.

Για το νομό Θεσσαλονίκης από τις πρώτες πρωινές ώρες κιόλας θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νόμου και ιδιαίτερα τα ανατολικότερα τμήματα που τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Έως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές κατά περιόδους με μεγάλη πιθανότητα και για την πόλη. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλες τις περιοχές.

Και την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με πιθανότητα για κάποια λίγα φαινόμενα πριν από το μεσημέρι στα ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και πιθανόν στα παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας και περισσότερο στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα κάποιων φαινομένων και για τους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας. Από αργά το απόγευμα έως και το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά σε όλες τις περιοχές και τα ξημερώματα θα έχουν σταματήσει.