«Ανακύκλωση ρούχων στο Δήμο Κιλελέρ»

Ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ η διαδικασία της ανακύκλωσης ρούχων σε συνεργασία με την εταιρεία East-West Greece. Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε στα ρούχα σας μια νέα ζωή» η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου τοποθέτησε αρχικά στη Νίκαια, τη Χάλκη, τον Πλατύκαμπο, το Μελισσοχώρι και το Ομορφοχώρι τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων. Εκεί οι δημότες μπορούν να ανακυκλώσουν ρούχα, παπούτσια, ζώνες, παιδικά παιχνίδια, τσάντες, κουρτίνες κουβέρτες, μαξιλάρια και σεντόνια. Τα άριστα ποιοτικά από αυτά διατίθενται στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ενώ τα υπόλοιπα παίρνουν το δρόμο της ανακύκλωσης.

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη αναφέρθηκε στα οφέλη της ανακύκλωσης και κάλεσε τους συνδημότες της να αγκαλιάσουν και αυτήν την ενέργεια όπως έκαναν και με προηγούμενες πρωτοβουλίες, οικολογικού χαρακτήρα που θέσπισε ο Δήμος Κιλελέρ (αύξησε τα ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών με χωριστή διαλογή και συγκεκριμένα πλαστικών καπακιών, φελιζόλ, συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ηλεκτρικών συσκευών, κηπευτικών απορριμμάτων-κλαδιών κ.λπ).

Χαρακτηριστικά ανέφερε: « Πολλαπλά είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης των ρούχων που αρχίσαμε πιλοτικά να υλοποιούμε σε κοινότητες του Δήμου μας. Με αυτή μας τη δράση μειώνουμε περαιτέρω την ποσότητα οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ), ελαφρύνουμε τους πολίτες από πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις στα δημοτικά τέλη από το κόστος ταφής των εν λόγω απορριμμάτων, μειώνουμε την κατανάλωση πόρων ενέργειας για την κατασκευή νέων υφασμάτων, συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση ενός υγιεινού περιβάλλοντος και παράλληλα στηρίζουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Καλώ του συνδημότες μου να υιοθετήσουν τη δράση της ανακύκλωσης των ρούχων για να κάνουμε όλοι μαζί ένα ακόμα βήμα προς καθαρότερο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας».