Εκδήλωση του Δικτύου Νέων Λάρισας για τη Σμύρνη στα Μεσάγγαλα

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Δίκτυο Νέων Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεσαγγάλων «ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΑ», διοργανώνει αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Η
Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την Καταστροφή» περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα και θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 και ώρα 9 μμ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεσαγγάλων.

Στο πρώτο μέρος, Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Χριστοφόρου Καρυώτη, θα αποδώσει ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον εκπρόσωπο και Επίτιμο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας κ. Γεώργιο Καρύδη, ο οποίος εν συντομία θα περιγράψει τα γεγονότα της Καταστροφής.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, οι μουσικοί Θέμης Σαμαντζής (πιάνο) και Δημήτρης Κατσαβάκης (κιθάρα-φωνή) θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαιτέρως από την Σμύρνη.

Εκτός των παραπάνω, παραδοσιακούς μικρασιατικούς χορούς θα παρουσιάσουν μέλη του Κέντρου Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ».

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Νέων Λάρισας Γεώργιος Μακαγιός.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Γυναικών θα προσφέρει σε όλους νόστιμα τοπικά εδέσματα.

Οι διοργανωτές καλούνε όποιον επιθυμεί να παραστεί και να παρακολουθήσει την αφιερωματική αυτή εκδήλωση.