Το Αργυροπούλι τιμά την Αγία Παρασκευή

Έθιμα της δεκαετίας του ’60 αναβιώνουν και φέτος στο Αργυροπούλι Τυρνάβου με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εξωκλήσι.

Συγκεκριμένα, η τοπική εκκλησία, ο πολιτιστικός σύλλογος Αργυροπουλίου, o σύλλογος Γυναικών «Η Αγία Παρασκευή», ο σύλλογος Φίλων Αλόγων, σε συνεργασία με τον πρόεδρο, κ. Απόστολο Βογιατζή, και το τοπικό συμβούλιο διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου παραμονή της γιορτής, στις 7:30 το απόγευμα από τον κεντρικό ενοριακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου, θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας με συνοδεία από μέλη των συλλόγων, οι οποίοι θα είναι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και μελών του συλλόγου Φίλων Αλόγων του Αργυροπουλίου και Περιχώρων.

Την επομένη μέρα, Τρίτη 26 Ιουλίου, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Τσιγάρα στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται πάνω από το χωριό. Ο ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν και να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις.Ο Σύλλογος Γυναικών Αργυροπουλίου σας προσκαλεί την Δευτέρα 25/07 για τα προεόρτια της Αγίας Παρασκευής.

Στις 19:00 ξεκινάει η ακολουθία της εικόνας απο την πλατεία στο εξωκλήσσι, συνοδεία εφίππων. Μετά το πέρας της ακολουθίας το γλέντι μεταφέρεται ξανά στην πλατεία, με την εμφάνιση της μπάντας 《Χάλκινη Πανδαισία》, που θα μας ξεσηκώσει με τις μουσικές της.Την εκδήλωση πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής. Σας περιμένουμε για ατελείωτο κέφι και χορό.*** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ***

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου Παραμονή Αγίας Παρασκευής ο κεντρικός δρόμος μπροστά από την εκκλησία και τα μαγαζιά θα παραμείνει κλειστός (για οχήματα**) από τις 20:00 το απόγευμα εώς αργά την νύχτα!!
** η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από παρακείμενους δρόμους
Ο Πρόεδρος
Βογιατζής Απόστολος