Τοποθετήθηκε εξωτερικός απινιδωτής στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Αμπελώνα  «Η ΕΛΠΙΔΑ» & o Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός  Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

«Τοποθετήθηκε  στο MASTER CAFÉ , Γρηγορίου & Μπλότση 1 ( Απέναντι από το πρώην Αστυνομικό Τμήμα) Εξωτερικού Απινιδωτή,  ο  οποίος είναι δωρεά του κ. Δημητριάδη Γρηγόρη Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η εξασφάλιση του Εξωτερικού Απινιδωτή έρχεται να καλύψει μία σημαντική έλλειψη που υπήρχε στην πόλη μας  για την αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών περιστατικών.

Η χρήση του ΑΠΙΝΙΔΩΤΉ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ από όλους όσους έχουν εκπαιδευτεί στην παροχή πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε, ότι καλό είναι  να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι  κάτοικοι του Αμπελώνα στην παροχή πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ και στη χρήση του Απινιδωτή.

Σκοπός μας είναι η εκ νέου διοργάνωση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου σε συνεργασία πάντα με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ομάδας εθελοντών διασωστών, που θα  είναι εκπαιδευμένοι στην παροχή πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ  και θα μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε συμπολίτες μας 24 ώρες το 24ώρο. Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να συμμετάσχουν σ΄αυτή την εθελοντική ομάδα διασωστών  καλούνται να επικοινωνήσουν με τους προέδρους των δύο συλλόγων στα τηλέφωνα 6932658217 κ. Γιαννόπουλο Ιωάννη και 6937287172 κ. Κουκούλη Γεώργιο προκειμένου να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Ενημερώνουμε όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο του Ιουνίου και δεν έχουν παραλάβει τις βεβαιώσεις παρακολούθησης να επικοινωνήσουν με τους προέδρους των δύο συλλόγων για  να τις παραλάβουν.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία  Papageorgiou Foods Service, τον κ Παπαγεωργίου Φώτη και την κα Παπαγεωργίου Βάσω   για την ευγενική χορηγία τους , στην προμήθεια του κουτιού μέσα στο οποίο τοποθετήθηκε  ο Απινιδωτής, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους διακρίνει  για την τοπική κοινωνία, καθώς και τον  ιδιοκτήτη του Master Café κ. Γκατζηρούλη  Σπύρο για την διάθεση χώρου τοποθέτησης του Εξωτερικού Απινιδωτή.

Εμείς Ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί για συμπολίτες μας».