ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ: ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΔΗ.ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ

Με την δέουσα λαμπρότητα και με τις ευχές και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ

Ιερωνύμου, η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης θα εορτάσει και τιμήσει την Ιερά Μνήμη του Κουμπαγιώτη Αγίου Γρηγορίου Καλλίδη, την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα, όπου στα προπύλαια του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου Καλλίδη και της Ιεράς του Εικόνας, θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασια και Θείο Κήρυγμα και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

Το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου και η Εικόνα του Αγίου, θα τοποθετηθούν μόνιμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, προς ευλογία των πιστών.

Στην περιοχή της Γιάννουλης, εκτός από Μικρασιάτες, ήρθαν στον ξεριζωμό και Κουμπαγιώτες από την Ανατολική Θράκη φέρνοντας μαζί τους πολλές παλαιές Εικόνες που βρίσκονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Άγιος Γρηγόριος Καλλιδης, Κουμπαγιώτης στην καταγωγή, έζησε τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Θεσσαλονίκη, όπου από το 2003 ανακηρύχθηκε Άγιος, στο Αγιολογιο της Εκκλησίας μας και η Λάρνακα με τα Λείψανα του βρίσκονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.