Στην Αετοράχη Ελασσόνας ο Θανάσης Παιδής

Στην Αετοράχη Ελασσόνας βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου παρακολούθησε τον Εσπερινό στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό του χωριού για να τιμήσει τη μεγάλη Πανήγυρη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού με βασικότερο χαρακτηριστικό την προσφορά των ιατρικών τους υπηρεσιών χωρίς να λαμβάνουν χρήματα. Γι’ αυτό και ονομάστηκαν Αν-άργυροι. Το μόνο το οποίο ζητούσαν από όσους θεραπεύονταν ήταν να πιστεύουν στον Χριστό.

Ο Θανάσης Παιδής αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες, ενώ σε δήλωσή του επισήμανε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε στην Αετοράχη Ελασσόνας για την εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων σκιαγράφησε με εξαιρετικό τρόπο την λαμπρή προσωπικότητα των Αγίων. Βασικό γνώρισμα η προσφορά που πήγαζε από την αγάπη για τον Άνθρωπο και τον Θεό.

Η Ορθόδοξη Πίστη μας είναι γεμάτη από παραδείγματα ζωής που μπορούν να αποτελούν φωτεινούς φάρους για όλους μας.

Παράλληλα, αναδεικνύεται η ανάγκη να διατηρήσουμε τις ρίζες μας, τιμώντας ήθη και έθιμα που περνούν από τη μία γενιά στην επόμενη, καθώς η Παράδοση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτά τα χρόνια με τις μεγάλες αβεβαιότητες.

Πίστη, αλληλεγγύη, στήριξη στον Άνθρωπο και τις ανάγκες του είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.