Εγκαταλειμμένο το αγροτικό οδικό δίκτυο του Αμπελώνα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Εγκαταλειμμένο το αγροτικό οδικό δίκτυο του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου της Λάρισας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου της Λάρισας, αγανάκτηση προκαλεί στους συναδέλφους τους η κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Αμπελώνα. Καταγγέλλουν οι ως άνω ότι οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής τους θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δε φρόντισαν να το διορθώσουν, ώστε να διευκολυνθεί η οδική πρόσβαση των αγροτικών μηχανημάτων τους προς τα χωράφια τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε αρμοδίως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να διορθωθεί άμεσα το αγροτικό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Αμπελώνα της Λάρισας προς όφελος της τοπικής αγροτικής κοινωνίας;ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ΄ αριθ. 4800/18-4-2022 Ερώτηση

Σχετικά με την παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Απ. Αβδελάς και Κων. Χήτας, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 5474/23-12-2021 του Μέτρου 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης συνολικού ύψους 43 εκ €, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει υποβληθεί από τον δικαιούχο ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ αίτηση στήριξης.
Οι αιτήσεις αξιολογούνται συγκριτικά και η απόφαση για την ένταξή τους θα ληφθεί το επόμενο διάστημα.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ