ΑΜΠΕΛΏΝΑΣ: ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΛΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ ΣΤΟΝ ΤΎΡΝΑΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ “ΕΛΠΙΔΑΣ”!!!

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στον Αμπελώνα το 1ο εορταστικό 4ήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας για το καλοκαίρι που ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Ιουνίου από τα Δελέρια με το σύνθημα της φετινής χρονιάς για την

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που είναι: << Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης>> << Με τη συμμετοχή σου σώσε ζωές>>

Αυτό ακριβώς το σύνθημα, ήταν το μήνυμα που

οι εθελοντές Αιμοδότες μας έκαναν πράξη.

Με την συγκινητική τους προσέλευση και την Ευγενική Αιμοπροσφορά τους ενενήντα επτά (97) αιμοδότες, για να αιμοδοτήσουν τελικά ογδόντα δύο (82) απ’ αυτούς, μετέτρεψαν το Αιμοδοτικό 4ήμερο σε μια περιοδεία Προσφοράς Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης!!!

Με το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους, δεν έκαναν απλά μια Πράξη Ανθρωπιάς, αλλά έδωσαν Ελπίδα και Ζωή στους πάσχοντες Συνανθρώπους μας, στέλνοντας παντού το μήνυμα, ότι παρά τις όποιες δυσκολίες της κοινωνίας, “εμείς είμαστε εδώ και δεν επιτρέπουμε να χαθεί καμία Ανθρώπινη ζωή από έλλειψη αίματος”

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, από τους προσερχόμενους αιμοδότες, έξι (6) εθελοντές, προσήλθαν και αιμοδότησαν 1η φορά για τον Σύλλογό μας την “ΕΛΠΙΔΑ”

 

Τους αιμοδότες-τριες αυτούς, που πρόσφεραν το αίμα τους σε αυτό το 1ο εορταστικό 4ήμερο αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών αυτούς τους Καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και όλους τους άλλους που εθελοντικά προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα σε όλες τις άλλες αιμοδοσίες του Συλλόγου μας που πραγματοποιούμε καθόλη τη διάρκεια του έτους,

ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε από καρδιάς για την προσφορά τους, προβάλλουμε την πράξη τους,

ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής και τους ευχόμαστε ολόψυχα: Καλό Καλοκαίρι με Υγεία, Ευτυχία και συνεχή διάθεση για προσφορά!

Επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ εκφράζουμε τις πολύ Θερμές ευχαριστίες και στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας, στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ. Σταμπουλνζή Ναούμ (Μάκη), Τζορτζάτο Αναστάσιο, Διαμαντή Έλενα και Ευτέρπη Μόκα, τις ακούραστες και ιδιαίτερα ευσυνείδητες Νοσηλεύτριες κ.κ. Πόπη Φώλα, Γεωργία Αθανασιάδου, Στέλλα Μαχάτου, Αγλαΐα Κουμπούρα και Αρετή Τσιάλτα, καθώς και στις τρεις Ερυθροσταυρίττισες

του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, που με την μεγάλη τους εμπειρία και την Ευγενική τους διάθεση, συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή έκβαση της αιμοδοσίας στον Αμπελώνα.

 

θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε ακόμα στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Γιάννη

Αντωνόπουλο, ο οποίος επισκέφθηκε τον γνωστό χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου στον Αμπελώνα στο οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια και παράλληλα αιμοδοτήσε, καθότι είναι τακτικός αιμοδότης- μέλος του Συλλόγου μας και τις κ.κ. Βάνα Τσαπραλή, Δημοτικό Σύμβουλο και Μαρία Κουτούκα-Νασιούλα, Τοπικό Σύμβουλο Αμπελώνα, που για μιά ακόμα φορά οι δύο κυρίες αιμοδοτήσαν επίσης, ως τακτικά μέλη της “ΕΛΠΙΔΑΣ” στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Συλλόγου μας!

Τον χώρο της Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα επισκέφθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου μας κ.Απόστολος Παπαϊωάννου που συνομιλησε με τα μέλη του Δ.Σ. και ευχαρίστησε τους Γιατρούς και τις Νοσηλεύτριες για το έργο που προσφέρουν και βέβαια τους παριστάμενους εθελοντές για την Αιμοπροσφορά τους!

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον χώρο της Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα, επισκέφθηκαν ακόμα ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης<<Συμπολιτεία> του Δήμου μας κ. Χρήστος Τσιόπας, συνοδευόμενος από την Δημοτική Σύμβουλο της <<Συμπολιτείας>> κα Σουρλαντζή Χαρίκλεια (Ρούλα), οι οποίοι

συγχάρηκαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για το έργο που επιτελούμε, καθώς και τους παρόντες αιμοδότες για την προσφορά τους.

 

Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι πάλι την Κυριακή

25 Σεπτεμβρίου 2022, όπου εκεί μαζί με την 98η αιμοδοσία του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί και η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και θα τιμηθεί η μνήμη του Αείμνηστου Γιατρού Αντώνη Γανοχωρίτη, που για λόγους υγείας μέλους της οικογένειας του, αναβλήθηκε για τότε η απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του αείμνηστου Γιατρού.