Ζημιές σε 7.500 καλλιεργούμενα στρέμματα γης στο δήμο Φαρσάλων

Σε αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ προχώρησε ήδη ο Δήμος Φαρσάλων για τα χιλιάδες στρέμματα που επλήγησαν χθες το απόγευμα από ισχυρή χαλαζόπτωση.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές σε περίπου 7.500 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με επίκεντρο τα χωριά Άγιος Γεώργιος, Σταυρός, Μικρό και Μεγάλο Ευϋδριο και Βασιλί. Οι καλλιέργειες που κυρίως επλήγησαν είναι σιτηρά, ψυχανθή, όσπρια, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα και καλαμπόκι.

Σήμερα το πρωί ο  αντιδήμαρχος και εντεταλμένος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης,  Δημήτρης Γούσιας, μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο, Σπύρο Σπυρόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Μπίλλη, υπηρεσιακούς παράγοντες, πρόεδρους κοινοτήτων και εκπροσώπους αγροτών, πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Μετά το πέρας της αυτοψίας ο κ. Γούσιας δήλωσε: «Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά, η επαρχίας μας βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων καταστροφών στον αγροτικό τομέα. Είναι η περιοχή που ήδη έχει χτυπηθεί πέρυσι επίσης, αλλά και πρόπερσι από τον «Ιανό». Έχει ήδη γίνει η αναγγελία από το δήμο Φαρσάλων, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι οφείλουν να «τρέξουν» οι παραγωγοί που καλλιεργούν κριθάρι, βίκο, φακές και σιτάρι, για να δηλώσουν άμεσα τη ζημιά προκειμένου να περάσει ο επιτόπιος έλεγχος του ΕΓΛΑ πριν το αλώνισμα. Ζητάμε τα άμεσα αντανακλαστικά του ΕΛΓΑ και της κυβέρνησης γι’ αυτή την καταστροφή. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους».