«Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Οσιομάρτυρος Νικολάου στα Βούναινα»


Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούναινα όπου με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου.

Αρχικά έγινε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου ενώ εν συνεχεία εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ Τιμόθεου, Θηβών, Λειβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιου και Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου τελέστηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου, της εικόνας του Αγίου και η Αρτοκλασία.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, οι βουλευτές Β. Κόκκαλης και Ε. Λιακούλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ. Νταφόπουλος, η Αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων Ι. Ζαχαριάς, Ζ. Ανυφαντή και Ρ. Καραλαριώτου και Μ. Καμηλαράκη, ο Πρόεδρος της ΤΚ Βουναίνων Μ. Χατζηλιάδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλος.

 

 

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google