ΟΛΟΙ θέλουν να ξαναλειτουργήσει η Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα!  

Η 1η Γιορτή Ανθοκομίας έγινε στον Αμπελώνα 7 – 8 Μαΐου το 2016 στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου.

Για την Γιορτή της Ανθοκομίας είχαμε δυο στόχους : Πρώτον, να γίνει ένας ακόμη θεσμός του Δήμου μας και δεύτερον, την αναγνώρισή της από την κοινωνία, ώστε να αποτελέσει ένα <<κέντρο επιχειρηματικότητας>> για όσους θέλουν να αντιδράσουν δυναμικά στην οικονομική κρίση.

Η Γιορτή της Ανθοκομίας , δημιούργησε ένα πεδίο προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων του αγροτικού τομέα αλλά και του βιοτεχνικού.

Η συνέχεια στα επόμενα τέσσερα χρόνια, φάνηκε η πραγματοποίηση και των δύο αυτών στόχων.

 

Πώς έγινε όμως αυτό;

 

Ως δημόσιος φορέας ο Δήμος είχε το ειδικό βάρος και τις υποδομές να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ήταν στο ξεκίνημά τους και δεν είχαν τα κεφάλαια να επεκταθούν άμεσα.

 

Για να εφαρμόσει αυτή τη νέα στρατηγική δημόσιας προσφοράς, ο Δήμος , είχε δρομολογήσει τις παρακάτω ενέργειες:

 

• Παραχώρησε το Χώρο Δωρεάν στους Εκθέτες ,όπως και τη φύλαξη του χώρου και τον εξοπλισμό για την εγκατάσταση των εκθετών, το φωτισμό, τη διαφήμιση του γεγονότος με αφίσες πανώ και με παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης .

 

• Προσκάλεσε όλους τους φυτωριούχους, ανθοπαραγωγούς, εμπόρους και βιοτέχνες ειδών κήπου αλλά και σε επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους του Δήμου μας και να λάβουν μέρος στη γιορτή ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φέτος να επισκεφτούν το χώρο και να είναι μαζί μας στην επόμενη φορά .

 

Ήταν συνδιοργάνωση με την περιφέρεια και υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου .

Οι παράλληλες δράσεις που οργανώσαμε μαζί με τους τοπικούς Συλλόγους και τα σχολεία και Δημ. Βιβλιοθήκη ήταν πραγματικά αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικά γεγονότα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες της χώρας.

 

Παράδειγμα ο Ποδηλατικός γύρος του Αμπελώνα με σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής Αιμοδοσίας αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου. Λαϊκά παραδοσιακά έθιμα, κατασκευές διαγωνισμός της πιο λουλουδάτης αυλής, γλάστρας κ.λ.π. που είχαν μεγάλη απήχηση στους Δημότες.

 

Η είσοδος για το κοινό ήταν δωρεάν και έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον .

 

Γιατί για τον Δήμο Τυρνάβου το πράσινο δεν πρέπει να θεωρείτε πολυτέλεια αλλά πνοή ζωής την ανάπτυξη της οποίας προωθεί αυτή η διοργάνωση.

 

Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής της γιορτής επίσης δεν ήταν τυχαία. Ο Αμπελώνας αποτελεί κοινότητα πρότυπο για το πολύ υψηλό ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο.

 

Ο χώρος του άλσους του Αγίου Γεωργίου -ταυτισμένος με το θεσμικό πολιτιστικό & ψυχαγωγικό δρώμενο της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ, αποτελεί επίσης την ιδανικότερα επιλογή συνδυάζοντας φυσικό κάλλος, εύκολη πρόσβαση και χώρους στάθμευσης, με δυναμική να δεχτεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών και εκθετών – συμμετεχόντων.

 

Σε μια χώρα με υπέροχο καιρό και ηλιοφάνεια 250 ημέρες το χρόνο, στην οποία οι κάτοικοι απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω, η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ αγαπήθηκε και δεν υπάρχει δημότης-ισσα που να μην ζητά την λειτουργία της ξανά .

 

Ήδη φυτοριούχοι και ανθοπαραγωγοί έχουν απευθυνθεί σε μας και ως οφείλαμε τους παραπέμψαμε στα τηλέφωνα των αρμοδίων του Δήμου, από τον Απρίλιο.

Εξ άλλου κι άλλοι δήμοι πανελλαδικά διοργανώνουν αντίστοιχες γιορτές , όπως ο Δήμος Πειραιά, Περιστερίου κ.τ.λ. Γιατί όχι και ο δικός μας Δήμος, μιας και έκανε και την αρχή με τη λειτουργία του παζαριού στον Τύρναβο.

Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη Δημοτική Σύμβουλος της Συν πολιτείας

 
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest