Αμπελώνας: Η απαξίωση του τοπικού διαμερίσματος μας συνεχίζεται και το 2022.

Παρέμβαση του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελώνα σχετικά με τη συντήρηση πρασίνου της πόλης μας.

Τα προηγούμενα χρόνια με δεδομένη την ελλιπή στελέχωση υπηρεσιών του Δήμου ,η δημοτική αρχή επέλεξε τις απευθείας αναθέσεις και της υπηρεσίας πρασίνου με την υπόσχεση πως έτσι θα μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και θα λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Παρόλα αυτά διαπιστώνουμε με λύπη πως κάθε φέτος και χειρότερα παρά το γεγονός ότι ο Δήμος πληρώνει εργολαβία για τη συντήρηση πρασίνου…

Δυστυχώς όμως φτάσαμε 10 μέρες μετά το Πάσχα και ακόμη δεν έχουν καθαριστεί από χόρτα αρκέτα σημεία της πόλης μας (για παράδειγμα το προαύλιο του Πέτρινου Δημαρχείου) ούτε μία φορά, με αποτέλεσμα το ύψος των χόρτων να έχει φτάσει σε σημείο όχι απλά άσχημο αλλά επικίνδυνο πλέον για φίδια!

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα όλοι μας ντρεπόμασταν με την εικόνα που αντικρίζαμε και δεχτήκαμε αμέτρητα παράπονα καθώς δεν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν από χόρτα για εκείνες τις μέρες ούτε το κοιμητήριο αλλά ούτε και το χώρο του Άλσους του Αγίου Γεωργίου στον οποίο παρέλασε πλήθος κόσμου αφού όλες οι λειτουργίες πλέον της εκκλησίας μας γίνονται στον Άγιο Γεώργιο που πανηγύριζε κιόλας τη δεύτερη μέρα του Πάσχα !

Χόρτα που ξεπερνούσαν το ύψος παιδιών σε μεγάλα συνοικιακά πάρκα, που μέρες που ήταν ήρθαν στον καταπράσινο Αμπελώνα να παίξουν! Και κάποια από αυτά κόπηκαν με καταστροφέα αφήνοντας εντός των πάρκων όλα τα ξερά μεγάλα χόρτα…Αυτό το προνόμιο των μεγάλων πράσινων εκτάσεων που άλλοτε μας καθιστούσε πόλο έλξης πλέον έχει χαθεί .. Λόγω των Άγιων ημερών δε θέλαμε να δημιουργήσουμε εντάσεις και παρεξηγήσεις,κάναμε υπομονή και προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε την κατάσταση, οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τις κατατοπιές και την έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Και επειδή και την Πρωτομαγιά τη γιορτάσαμε με χόρτα και φίδια ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα να μπορούμε να βγούμε στη μετά κοβιντ εποχή στα άφθονα πάρκα της πόλης μας χωρίς να μας ενοχλεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να γινόμαστε δέκτες θαυμασμού και θετικών σχολίων από τους επισκέπτες του όμορφου κατα τα άλλα Αμπελώνα που μέχρι τώρα κυρίως παράπονα μας κάνουνε …

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest