Κάτοικοι Δαμασίου: ”Θέλουμε τις ζωές μας πίσω”.

Τους κατοίκους του Δαμασίου που μένουν σε κοντέινερ επισκέφθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της ΣυνΠολιτεια.

Συναντήθηκαν και συζήτησαν με κατοίκους, με τον ιερέα πατέρα Γεώργιο και με τον πρωην αυτοδιοικητικό και για σειρά ετών πρόεδρο της κοινότητας κ. Γρέπο Θεόδωρο.

Μετά την επίσκεψη τα μέλη της παράταξης ανέφεραν πως η φράση του πατέρα Γεώργιου ”ο μεγάλος μου πόνος είναι ο ναός και η ενορία μου” σημάδεψε την συνάντηση και δείχνει την αγωνία όλων όσων μένουν στο Δαμάσι.

Είναι δύσκολο να κρυφτεί ο πόνος από την απώλεια του σπιτικού τους όπως έκδηλη είναι και η υπομονή και η αξιοπρέπεια όλων στην προσπάθεια να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της διαμονή τους στα κοντέινερ.

Είδαμε τους κατοίκους να νοσταλγούν τη καθημερινότητα τους πριν τον σεισμό και τους ακούσαμε να λενε ”θέλουμε τις ζωές μας πίσω”.

Είδαμε να έχουν γίνει λίγα έργα για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων κατοίκων σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια και τις πολλές υποσχέσεις που δόθηκαν.

Μετά την επίσκεψη μας στο πληγωμένο Δαμάσι και βλέποντας στα μάτια των μεγάλων ανθρώπων αγωνία, απογοήτευση και φόβο πιστεύουμε πως πρέπει η τοπική και κεντρική εξουσία να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους και να δοθεί σύντομα λύση.

Λύση μόνιμη και οριστική χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Μόνο τότε θα επιστρέψει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στη ζωή όλων.

Η αξιοπρεπής διαβίωση των ανθρώπων είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια για αυτό ζητάμε από τον Δήμαρχο να στηρίξει τους σεισμόπληκτους συνδημότες μας και να βελτιώσει την διαβίωσή τους δρομολογώντας άμεσα τις παρακάτω παρεμβάσεις.

Να καλυφθεί το αυλάκι δίπλα στον οικισμό.

Να εγκατασταθεί WI-FI στον οικισμό.

Να βελτιώσει τις υποδομές στον οικισμό γιατί για κάποιους η διαμονή τους εκεί θα είναι μόνιμη.

Τέλος ότι και αν κάνει να το κάνει σωστά και με διαφάνεια.

Οφείλει άμεσα να αναρτήσει δημοσίως τους πίνακες όσων έλαβαν αποζημίωση για τις ζημιές στην οικοσκευή και ιδιαιτέρως των χαρακτηρισμένων πράσινων σπιτιών.

Γιατί όπως λένε οι κάτοικοι στα καφενεία με τις ενέργειές του χώρισε το Δαμάσι στα δύο.

Στους ”κολλητούς” και στους ”ριγμένους”.

Τσιόπας Χρήστος

Παιδή-Νασίκα Μαρία

Σουρλατζή Ρούλα

Λαγκιώλη-Μπίλιου Φανή

Δημ. συμβουλοι ΣυνΠολιτεια Δήμου Τυρνάβου

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest