Ο Χ. Τσιόπας στον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου για το 0.5% στα καταστήματα εστίασης.

Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου επισκέφθηκε ο Τσιόπας Χρήστος και  συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Πετμεζά Κωνσταντίνο και τα μέλη της διοίκησης Αβδουλά Αθανάσιο, Κατσικαβέλα Τηλέμαχο και Μπεκιάρη Βαλάντη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση λύσης για την απαλλαγή των καταστηματαρχών της εστίασης από την επιβολή του τέλους 0.5% επί του τζίρου τους.

Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε το γεγονός πως ο Δήμαρχος προχωρεί σε κινήσεις για την βεβαίωση και την είσπραξη του τέλους σε μια εποχή πολύ δύσκολη για όλους.

Η πανδημία και η ακρίβεια μείωσε τα έσοδα σε βαθμό που οι καταστηματάρχες με δυσκολία καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Τσιόπας πρότεινε να αναστείλει την είσπραξη του τέλους ο Δήμαρχος και να αναζητήσει νομική διέξοδο για την απαλλαγή των καταστηματαρχών από την υποχρέωση καταβολής του.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου θεωρούν πως οι καταστηματάρχες της εστίασης δεν αντέχουν και άλλα βάρη αυτή την εποχή.

Έτσι από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη ο σύλλογος να διαμορφώσει τις προτάσεις του και μετά το Πάσχα να τις καταθέσει στο Δήμαρχο και οι αιρετοί να φέρουν το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Τσιόπας Χρήστος είναι δημοτικός σύμβουλος της ΣυνΠολιτεια Δήμου Τυρνάβου.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest