Αμπελώνας: Γενική Συνέλευση και κοπή Πίτας των Συλλόγων.

Γενική  Συνέλευση και κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Συλλόγων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3-4-2022 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα, κοινή εκδήλωση (Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας – Γενική Συνέλευση – Εκλογές) του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ” και του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ” Η ΑΡΩΓΗ”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και κοπή της πίτας από Πατέρα Γεώργιο παρουσία του του Δημάρχου Τυρνάβου κ.Γιάννη Κόκουρα , του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Νικολάου Λιούπα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ. Γεωργίου Σακούτσιου, των κ.κ. Αντιδημάρχων Χριστόφορου Κατσαρού και Κώστα Χρυσοβέργη, του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ.Γιάννη Αντωνοπούλου, του πρώην Προέδρου της “ΕΛΠΙΔΑΣ” κ.Απόστολου Παπαϊωάννου και των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων.

Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας Γιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιούπας Νικόλαος, οι οποίοι επεσήμαναν τις σημαντικές δραστηριότητες και το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελούν οι δύο σύλλογοι και τόνισαν ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εθελοντικής Αιμοδοσίας και την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα και στη σημαντική βοήθεια, που κάθε χρόνο παρέχει “Η ΕΛΠΙΔΑ” στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα.

Ακολούθησε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός των δύο συλλόγων. Ο κ. Γιαννόπουλος Ιωάννης Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨ παρουσίασε μία σειρά δράσεων του συλλόγου που είχαν ως κύριο στόχο την καλλιέργεια και την διάδοση του θεσμού της τακτικής, ελεύθερης και μη αμοιβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας με την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

Η Γραμματέας της Ε.Ε. κ.Τσακνάκη Παρασκευή, που παρουσίασε την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, δήλωσε στη Γ.Σ., ότι η διαχείριση οικονομικών και διοικητικών θεμάτων από το Δ.Σ. διενεργήθηκε νόμιμα με φειδώ και περίσκεψη και πρότεινε στη Γ.Σ. την έγκρισή της καθώς και την απαλλαγή των Μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» κ. Κουκούλη Γεωργίου ο οποίος αναφέρθηκε στο κίνημα του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, τη σημασία του αλλά και τις παγίδες που κρύβει.

Ο κ. Κουκούλης τόνισε ότι «ο Εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής . Είναι κατάθεση ψυχής» Στη συνέχεια προχώρησε στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του συλλόγου για τριετία 2019-20-21. Αναφέρθηκε στη βασική δράση, το ΜΑΓΑΖΑΚΙ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, όπου γίνεται συγκέντρωση και προσφορά ρούχων – παπουτσιών – παιχνιδιών – τροφίμων και στις δύο νέες δραστηριότητες με τη δημιουργία των δύο χορωδιών της Παιδικής και της Μικτής.

Διαβάστηκε στη συνέχεια η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία διενήργησε τον οικονομικό έλεγχο και με την οποία βεβαιώνεται ότι η διαχείριση των οικονομικών θεμάτων κατά την τριετία διενεργήθηκε νόμιμα και προτάθηκε στην Γ.Σ. η απαλλαγή των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Η Γενική Συνέλευση των δύο Συλλόγων απάλλαξε ομόφωνα τα απερχόμενα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την νεοσύστατη Μικτή χορωδία της “ΑΡΩΓΗΣ”  που άφησε καταπληκτικές εντυπώσεις και χειροκροτήθηκε με ιδιαίτερη θέρμη απ’ τα παριστάμενα Μέλη και τους Φίλους των δύο Συλλόγων, αφού απέδωσε υπέροχα τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λεοντή και Λοΐζου υπό την καθοδήγηση της εξαίρετης Μουσικοδιδασκάλισσας κας Ειρήνης Μάμμου. Την χορωδία συνόδεψε στο πιάνο, η επίσης εξαίρετη κα Χριστίνα Αρσένου!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εκλογική διαδικασία των δύο Συλλόγων. Τα εκλεγέντα μέλη για τα Διοικητικά Συμβούλιά και τις Ελεγκτικές Επιτροπές των δύο Συλλόγων θα συνέλθουν εντός της εβδομάδος, για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Θωμάς Κόμπος, Χαρίκλεια Σουρλατζη- Ζαχαράκη και Διαμάντω Μπάσμπα, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ. Παρασκευή Τσακνάκη και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μάριος Δημάκης, Νικόλαος Κουβελας, οι κ.κ. Έλλη Μασούρα και Μαρία Κουτούκα- Νασιούλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα κ. Δημητρα Μουγδή και η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αμπελώνα κ.Δέσποινα Μπακόπουλου, ο νέος Αρχηγός του 1ου συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα κ. Απόστολος Ντέλλας, ο πρόεδρος με αντιπροσωπεία του συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο ΜΩΡΙΑΣ», εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Αμπελώνα και πλήθος μελών και Φίλων των δύο Συλλόγων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αμπελώνα για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και τον Δημήτρη Γκουγκουστάμο μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου της “ΑΡΩΓΗΣ” για την φωτογραφική και Βιντεοσκοπική κάλυψη της εκδήλωσης.

ΤΟ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού
Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» Συλλόγου Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ»

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest