Υποδέχτηκε και ξενάγησε δημοσιογράφους από την Αθήνα ο Δ. Τεμπών


Ο Δήμος Τεμπών συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών προορισμών του Νομού Λάρισας υποδέχτηκε και ξενάγησε, δημοσιογράφους από την Αθήνα, οι οποίοι εργάζονται στα περιοδικά και Μ.Μ.Ε., όπως το Αθηνόραμα, το ιστολόγιο Penny in Wanderland, το περιοδικό Διακοπές, την ιστοσελίδα Cosmopoliti.gr και την εταιρεία προβολής Media World, με τη βοήθεια της ξεναγού Κώνστα Kωνσταντίνας.

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφίσουν τις παραλίες μας, ιστορικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία αλλά και την ορεινή περιοχή του δήμου Τεμπών.

 

Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν και ξενάγησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Ζήσης Γκανάτσιος και Αθανάσιος Βλάχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, οι Πρόεδροι κ. Δημήτρης Ζήλος και Αθανάσιος Λαϊνας.


 

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τη Ραψάνη, όπου ο Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε στους επισκέπτες παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Πυργετό, όπου ο Σύλλογος Γυναικών και ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργετού, ετοίμασαν γλυκίσματα, εδέσματα και διάφορα ηδύποτα, τα οποία δοκίμασαν οι δημοσιογράφοι. Τέλος επισκέφθηκαν τα Αμπελάκια, ξεναγήθηκαν στο μνημείο που έχει κατασκευαστεί από το Δήμο Τεμπών στη θέση «Ανεμόμυλος» Αμπελακίων προς τιμήν των Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Κυπρίων στρατιωτών που θυσιάστηκαν στη μάχη των Τεμπών στις 9 Απριλίου του 1941. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το αρχοντικό Σβάρτς, τις εκκλησίες και το κτίριο της Επισκοπής.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest