Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκείται από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στη μητέρα των τριών κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και οδηγείται στη ΓΑΔΑ από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών.

Νωρίτερα, μετά την ανίχνευση κεταμίνης στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας η δικογραφία διαβιβάστηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία εξετάζοντάς την εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών .

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο των δύο άλλων ανήλικων παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα στην πρωτοφανή υπόθεση για τα δεδομένα της χώρας, ενώ σύμφωνα με πληφοροφίες του ethnos.gr οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν τη συσχέτιση των δύο υποθέσεων.

Εντοπίστηκε κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News του MEGA η ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους. «Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης. Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας «ποτέ».

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

ethnos.gr