ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΜΕΝΔΩΝΗ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ι.M. ΠΑΝΑΓΙΑΣ “ΚΑΡΠΟΥΖΑ” ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Την παρέμβαση της πολιτείας για την αναστήλωση της ιστορικής Μονής της Παναγιάς, που βρίσκεται στη θέση “Καρπούζα” ή Γερακοβούνι της Ανατολής Αγιάς, ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας σχετική αναφορά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατόπιν επικοινωνίας με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς, π. Ρίζου Κομήτσα, αλλά και δημοσιεύματος της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Λάρισας, με ρεπορτάζ του Νίκου Γουργιώτη, επισημαίνει πως “το συγκεκριμένο μνημείο μετρά 502 χρόνια ιστορίας, ενώ τα τελευταία 150 χρόνια παραπαίει εγκαταλελειμμένο, με αποτέλεσμα να καταρρέει αργά και οι σπάνιες αγιογραφίες που βρίσκονται εντός του Ναού να εκτίθενται στα καιρικά φαινόμενα και να φθείρονται καθημερινά”.

Ο κ. Κέλλας, ζητά από την κ. Μενδώνη να προβεί σε κάθε ενέργεια για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής, ώστε “να αναδειχθεί σε θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή της Αγιάς και όχι μόνο”, τονίζοντας, πως θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός συγχαίρει τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς, καθώς μέσα από την εθελοντική τους δράση, με την διάνοιξη του παλιού μονοπατιού, που οδηγεί στην Ιερά Μονή, “κατέθεσαν” την θέλησή τους για την ανάδειξη ενός σημαντικού μνημείου της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest